[ALUMNITEKA] Zakaj vse stvari rastejo?

Datum: 18.05.2023
Ura: 18:00

Kraj: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Kako je na Zemlji sploh še kaj prostora, ko pa vse tako zelo raste – rastejo naše potrebe po energentih, raste populacija, raste in razvija se naše dojemanje sebe in okolja, rastejo naše celice, rastejo in spreminjajo se jeziki, ki jih govorimo. V tokratni izvedbi Alumniteke, ki bo 18. maja ob 18. uri na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, se bomo posvetili pojmu rasti iz najrazličnejših vidikov. Spraševali se bomo, kako poteka rast celice ter našo fizično rast primerjali z našo duhovno / osebnostno rastjo. Pogledali bomo v slovnične vode in razmišljali, kako raste in se razvija jezik ter kako tudi mi jezikovno rastemo. Raste pa tudi število živali – tako domačih kot rejnih. Posledica porasta živali je tudi to, da se tudi naš odnos do živali spreminja in se čedalje več sprašujemo o dobrobiti živali.

Z nami bodo:

  • dr. Lara Godec Soršak, alumna FF
  • doc. dr. Nada Žnidaršič, alumna BF
  • red. prof. dr. Andreja Avsec, alumna FF
  • prof. dr. Alenka Seliškar, alumna VF

Alumniteko lahko v živo gledate in poslušate (in zastavite vprašanja!) v četrtek, 18. maja 2023, ob 18. uri na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Pogovor bo vodila Renata Dacinger.

Če ste alumni ali študenti Univerze v Ljubljani, se na dogodek lahko prijavite prek portala alumniUL. Če še niste registrirani, se lahko hitro in enostavno registrirate in nato prijavite. 

Če bi si dogodek želeli obiskati, pa ne želite vstopiti v svoj klub alumnov, se lahko prijavite na tej povezavi.

ULKC23_alumniteka_rast_1920x1080