Študentke in študenti UL ALUO vabijo na zaključni dogodek ob razstavi Vsi za dediščino, dediščina za vse

Datum: 30.06.2023
Ura: 20:00

Kraj: Ljubljana
Lokacija: Finžgarjeva galerija (Kolezijska ulica 1, Ljubljana)


Magistrski študentke in študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), Oddelka restavratorstvo UL ALUO, in partnerji vabijo na zaključni dogodek ob razstavi z naslovom Vsi za dediščino, dediščina za vse. Nastajanje, ohranjanje, varovanje in konserviranje-restavriranje umetnin, zaključek in predstavitev študentskih interdisciplinarnih projektov: Do ranljivega, Vsi za dediščino, dediščina za vse, Od blizu – od daleč in V nedokončani zgodbi. 

Dogodek bo v petek, 30. junija 2023, z začetkom ob 20.00, v Finžgarjevi galeriji (Kolezijska ulica 1, Ljubljana). Razstavo si lahko ogledate vse do 7. julija 2023.

Predstavljen bo skupek iztekajočih se študentskih projektov, ki se ukvarjajo s proučevanjem, konserviranjem-restavriranjem ter preventivno zaščito modernih in sodobnih umetniških del, pa tudi z ozaveščanjem in izobraževanjem strokovne in širše javnosti ter z vključevanjem vseh generacij, tudi ranljivih skupin.

Predstavitev izdelkov so pripraviliUL ALUO v sodelovanju s partnerji: Moderno galerijo v Ljubljani, Naravoslovnotehniško fakulteto (UL NTF), Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo (UL FKKT) in Restavratorskim centrom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Razstava poteka v sklopu dogodkov Od blizu – od daleč. Odzvanjanje in je del Konservatorsko-restavratorske transverzale. Prav tako je prispevek k dogodkom ob Tednu slepih in slabovidnih, zato je dostopna tudi za ranljive skupine.

Več najdete na tej povezavi.