Mednarodna zimska šola UDESIN Glasovi Ukrajine v znamenju globalne pravičnosti, miru in solidarnosti

Datum: 21.02.2024 - 22.02.2024
Kraj: Mestni muzej Ljubljana, Atrij ZRC SAZU, Kinoteka

Univerza v Ljubljani, pod pokroviteljstvom Sklada Milana Lenarčiča in šole UDESIN, organizira tridnevno mednarodno zimsko šolo Glasovi Ukrajine. Zimska šola je namenjena seznanjanju s kulturno dediščino, jezikom in zgodovino Ukrajine, vzpostavitvi trajne akademske izmenjave med obema akademskima okoljema, medsebojnemu spoznavanju ter krepitvi razumevanja pomena vzgoje generacije državljanov in državljank, ki si bo prizadevala za globalno pravičnost, mir in solidarnost. Mednarodna zimska šola bo izvedena med 21. in 23. februarjem 2024.

Pomembna kulturna in akademska imena današnje ukrajinske družbe bodo udeležence in udeleženske zimske šole seznanila s pogledi na preteklost in sedanjost Ukrajine. Dogodka se bodo udeležili ukrajinski profesorice in profesorji, skupaj z ukrajinskimi študentkami in študenti. Dogodek bo ponudil priložnost za spoznavanje s študentkami in študenti UL, ki so pribežali iz Ukrajine in so del naše akademske skupnosti.

Ukrajinski študentke in študenti bodo predstavili svoje raziskovalne projekte in umetniška dela, vzporedno bodo potekala predavanja, okrogle mize in dve projekciji mednarodno nagrajenega ukrajinskega režiserja Antonia Lukiča (LIFFE 2023).

Lokacije: Mestni muzej Ljubljana, Atrij ZRC SAZU, Kinoteka
Organizator: Univerza v Ljubljani/Sklad Milan Lenarčič-UDESIN
Partnerja: Kinoteka, ZRC SAZU

Na zimsko šolo UDESIN se lahko do vključno 15. februarja prijavite na tej povezavi. Prijavljeni udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi s pečatom Univerze v Ljubljani. Zimske šole se lahko udeležite tudi brez predhodne prijave (vendar brez prijave ne prejmete potrdila). 

Vabilo najdete tukaj.

Program je na voljo na tej povezavi.

naslovnica-UDESIN.jpg

* Program oziroma izvedba se zaradi oteženih okoliščin potovanja gostov lahko spremenita.