Srednješolsko tekmovanje RTK

Datum: 20.03.2013
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Fakulteta za računalništvo in informatiko, Tržaška cesta 25


V soboto, 23. 3. 2013, bo na FRI, IJS in FMF potekalo že 8. državno tekmovanje ACM iz računalništva in informatike za dijake – RTK, ki se bo začelo ob 8.15.

Tekmovanje skupaj organiziramo Fakulteta za računalništvo in informatiko, Institut Jožef Stefan in Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske znanosti Univerze na Primorskem. Tekmovanja RTK se bo udeležilo okoli 200 dijakov iz cele Slovenije, ki se bodo pomerili v šestih kategorijah:

• tekmovanje v 1. skupini je namenjeno začetnikom, ki imajo minimalno predznanje programiranja,
• tekmovanje v 2. skupini zahteva osnovno znanje programiranja,
• tekmovanje v 3. skupini zahteva dobro znanje programiranja, program mora na koncu delovati,
• tekmovanje v razvoju spletnih aplikacij, kjer je potrebno predznanje HTMLja, javascripta, CSSja in nekaj smisla za programiranje,
• tekmovanje programov – Tetris za dva,
• tekmovanje v izobraževalnih video posnetkih.

Med samim tekmovanjem bo na FRI v predavalnici P1 potekal program za mentorje in učitelje, ki se prične ob 10.00. Vabljeni gost predavanja bo Peter Micheuz, profesor na gimnaziji in vodja izobraževanja učiteljev Informatike na Univerzi v Klagenfurtu.

Po kosilu bo potekal na IJS program za tekmovalce ob 14.00, kjer bo imel Jan Vesel zanimivo predavanje, nato bo sledila predstavitev nalog in rešitev tekmovanja, na koncu pa še razglasitev rezultatov in podelitev priznanj.

Celotni urnik je dostopen na spletni strani RTK.