4. Sejem akademske knjige Liber.ac

Datum: 30.04.2013
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Foersterjev vrt


Letošnji že 4. sejem akademske knjige Liber.ac je zasnovan kot tridnevna javna prireditev s spremljevalnim programom, s katero se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče. Sejem povezuje različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic. Sejem opozarja na raznolikost in visoko kvaliteto slovenskega akademskega založništva, najnovejše dosežke znanosti in interdisciplinarne razvojne usmeritve v visokem šolstvu. Obenem poskuša akademsko knjigo približati širši zainteresirani javnosti, študentom, dijakom, ki se odločajo o izbiri študija, kakor tudi tistim, ki se v okviru vseživljenjskega izobraževanja odločajo za univerzitetno izobrazbo.

V preteklih letih so se na sejmu že predstavljale kulture Vzhodne Azije, romanski jeziki in književnosti ter slovanski jeziki in književnosti. Letos bo spremljevalni program potekal pod naslovom „Germanski babilon“ in bo v namenjen germanskim jezikom in književnostim. V ospredju bodo dežele nemškega govornega področja – Švica, Avstrija in Nemčija – ter oba jezika, ki ju poučujemo na Filozofski fakulteti – nizozemščina in švedščina. Poleg tega pa bomo obiskovalcem na inovativen način poskušali približati tudi druge germanske jezike: danščino, norveščino, islandščino, frizijščino, ferščino in afrikaans. Program sestavljajo okrogle mize, diskusije, koncerti, prevodni recitali, dramski performansi, literarna branja, razstave, delavnice za otroke in še marsikaj.

Seznam razstavljavcev in celoten spremljevalni program najdete na povezavi: http://www.ff.uni-lj.si/fakulteta/ZalozbaInKnjigarna/ZalozbaInKnjigarna.html