PRACE Jesenska šola 2018 »HPC for Engineering and Chemistry«

Datum: 24.09.2018 - 26.09.2018
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, Aškerčeva cesta 6


Evropsko združenje za superračunalništvo PRACE in Laboratorij LECAD, Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani (UL FS) organizirata PRACE jesensko šolo 2018 z naslovom »HPC for Engineering and Chemistry«. Potekala bo med 24. in 26. septembrom  v prostorih UL FS.

Glavna cilj jesenske šole je naučiti udeležence, kako reševati inženirske probleme z uporabo superračunalnikov.

Prvi dan se bodo udeleženci naučili, kaj je superračunalnik in kako v okolju C/C++ napisati paralelno programsko kodo z uporabo MPI in OpenMP knjižnic.

Drugi dan bodo spoznali osnove numeričnih metod za strojniške aplikacije (metoda končnih in robnih elementov, brezmrežne metode) in za nanofluide (molekulska dinamika in računska dinamika tekočin za nanofluide).

Tretji dan se bodo odločili za eno od paralelnih sekcij:
Sekcija 1: HPC v inženirstvu: spoznali bodo programsko orodje OpenFoam in aplikacije HPC pri razvoju medicinskih pripomočkov;
Sekcija 2: HPC v kemiji in kemijskem inženirstvu: numerične metode za molekulsko in fluidno dinamiko, praktični tečaj iz programskih paketov  Quatum (Gaussian, cpmd) in Espresso++.

Šola je namenjena uporabnikom iz industrije, raziskovalcem ter študentom, ne glede na ustanovo ali državo bivanja. Potekala bo med 24. in 26. septembrom 2018 v prostorih UL FS.

Udeleženci, ki jih zanimajo le nekatere izmed vsebin, se lahko prijavijo za posamezne vsebine. Na voljo je 30 mest. Registracija je brezplačna.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite PRACE jesenske šole in posredujete vabilo vsem potencialnim udeležencem.

Za več informacij obiščite spletno stran PRACE jesenske šole 2018.

Prace