Peta poletna šola ECPR na FDV

Datum: 28.07.2010
Kraj: Ljubljana
Lokacija: FDV


V petek, 30. julija 2010, se bo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (FDV UL) začela peta mednarodna poletna šola iz metod in tehnik družboslovnega raziskovanja ECPR, ki jo v sodelovanju s FDV pripravlja Evropsko združenje za politološko raziskovanje ECPR. Letos se bo dvotedenske poletne šole udeležilo približno 350 udeležencev iz 40 držav.

Glavni namen letošnje poletne šole je, da ta postane prostor dialoga in plodnega soočenja različnih disciplin in številnih področij študija. Poletna šola ECPR tudi letos združuje doktorske študente, mlade raziskovalce in akademike iz različnih podpodročij političnih ved, sociologije in drugih disciplin. Letošnja poletna šola je zasnovana tako, da pokriva vse stopnje raziskovalnega projekta – metode na mikro in makro ravni, kvalitativne, kvantitativne in komparativne metode. Te bodo obravnavane v okviru razgibanega programa s številni predavanji, okroglimi mizami in debatami. Dvotedenski niz predavanj bodo izvajali številni domači in tuji mednarodno priznani profesorji.

Slavnostna otvoritev poletne šole ECPR 2010 bo v nedeljo, 1. avgusta 2010, ob 18.uri v veliki dvorani Fakultete za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5), neformalno druženje pa se bo nadaljevalo na pikniku ob fakulteti. Vse udeležence poletne šole bo v sredo, 4. avgusta 2010, ob 18. uri na Univerzi v Ljubljani sprejel tudi rektor red.prof. dr. Stanislav Pejovnik.