Datum dogodka: do

Lokacija dogodka: na Kongresnem trgu pred Rektoratom Univerze v Ljubljani

Oznaka dogodka

  • Univerza
  • Nagrade in priznanja
  • Doktorski študij

V sodelovanju s fakultetami in umetniškimi akademijami Univerze v Ljubljani ter Mestno občino Ljubljana bomo v sredo, 12. junija 2024, in v četrtek, 13. junija 2024, obakrat ob 19. uri, na Kongresnem trgu pred rektoratom Univerze v Ljubljani javno promovirali 320 doktoric in doktorjev znanosti ter podelili 17 priznanj za pomembna umetniška dela.

Dogodek bomo že drugo leto zapored izvedli v središču mesta. S tem si prizadevamo znanost in umetnost približati prebivalkam in prebivalcem ter obiskovalkam in obiskovalcem Ljubljane. "Vsi gostje, pa tudi naključno mimoidoči, lahko začutijo ponos ob izjemnih znanstvenih in umetniških dosežkih novih generacij znanstvenic in znanstvenikov ter umetnic in umetnikov, Ljubljana pa ta dan zaživi v barvah Univerze v Ljubljani, s čimer še bolj povezujemo Univerzo in mesto," pojasnjuje prof. dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani.

Slavnostna govorca bosta izr. prof. dr. Barbara Predan z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in prof. dr. Andrej Bauer s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

Program dogodka smo pripravili v sodelovanju z umetniškimi akademijami Univerze v Ljubljani (UL) in Mestno občino Ljubljana. Nastopili bodo študentke in študenti Akademije za glasbo UL, z nami bodo tudi študentski simfonični orkester Grex Symphoniacorum UL in študentski akademski pevski zbor Tone Tomšič UL. Slovesnost bodo povezovali študentke in študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo UL.