E-UČENJE ZA VISOKOŠOLSKE UČITELJE/ICE IN SODELAVCE/KE

Datum: 14.03.2014 - 11.04.2014

Kraj: Univerza v Ljubljani


VISOKOŠOLSKE UČITELJE/ICE IN SODELAVCE/KE UNIVERZE V LJUBLJANI VABIMO NA BREZPLAČNO IZOBRAŽEVANJE:

 E-UČENJE ZA VISOKOŠOLSKE UČITELJE/ICE IN SODELAVCE/KE

 IZVAJALCA: doc. dr. Marko Radovan in Mitja Podreka

TERMINI IN KRAJ DELAVNICE:

 • 14. marec 2014 (13.00 - 17.00),
 • 21. marec 2014 (13.00 - 16.00),
 • 4. april 2014 (13.00 - 17.00),
 • 11. april 2014 (13.00 - 18.15).

Urnik

Delavnica se bo izvajala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Delavnica traja 24 ur in je kombinacija srečanj v živo in dela v spletni učilnici. Udeležba na uvodnem in zaključnem srečanju je obvezna. Udeleženci bodo za delo v spletni učilnici porabili približno 5 ur na teden.

Udeleženci izobraževanja se bodo seznanili s procesi e-učenja s kognitivnega in socialnega vidika in spoznali proces načrtovanja ter izvajanja e-učenja. Delo bo večinoma potekalo v spletni učilnici in bo temeljilo na individualnih in skupinskih aktivnostih, s katerimi se bodo udeleženci spoznavali z značilnostmi nudenja pedagoške podpore v e-izobraževanju in drugimi vidiki, ki jih mora učitelj v upoštevati pri načrtovanju svojega dela. Udeleženci se bodo ob teh temah spoznavali tudi s spletnimi orodji za izvajanje izobraževalnega procesa, ki so na voljo v okolju Moodle in v okviru delavnice nekatere tudi praktično uporabili pri pripravi lastnih e-gradiv.

VSEBINE: 

 • Tutorjeva vloga v e-izobraževanju
 • Značilnosti in uporaba e-gradiv
 • Uporaba e-učilnice
 • Komunikacija v e-izobraževanju
 • Izdelava in značilnosti e-gradiv
 • Uporaba tutorskih orodij v e-učilnici
 • Predstavitev e-gradiv narejenih v e-učilnici in evalvacija izobraževanja

Stroške izobraževanja krije projekt »Kakovost – Univerza v Ljubljani (KUL)«.

Prijavite se lahko do 7. 3. 2014 na tej povezavi - na delavnico se ni mogoče prijaviti, zaradi zapolnitve mest.

Na delavnico se lahko prijavijo visokošolski učitelji in sodelavci zaposleni na Univerzi v Ljubljani. Na posamezno izobraževanje bo sprejetih prvih 15 prijavljenih oseb. Za aktivno sodelovanje pri izdelavi e-gradiv je priporočljivo predznanje uporabe spletnega okolja MOODLE. Po prijavi boste po e-pošti prejeli obvestilo o uspešnosti prijave in ostalih praktičnih informacijah o izvedbi. Ker je število mest omejeno, je potrebno v primeru neudeležbe obvezno poskrbeti za nadomeščanje.

Za morebitna ostala vprašanja smo vam na voljo preko elektronskega naslova ali telefonske številke: 01 241 10 46. 

UL-logo

 ministrstvo_za_izobrazevanje-slikaLogoESRR

 

 

 

 

Operacijo delno financira Evropska Unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru operativnega programa razvoja človeških virov 2007 – 2013, razvojna prioriteta 3. »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja« prednostna usmeritev 3.3 »Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva“.