Datum objave: 15.03.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič, ter prorektorica za področje prenosa znanja, digitalizacije in trajnostnega razvoja, prof. dr. Maja Klun sta 15. marca na rektoratu gostila delegacijo predstavnikov indonezijske Univerze Jambi. Na delovnem srečanju so se pogovarjali o možnostih sodelovanja na področju izobraževanja in raziskovanja ter izmenjavi osebja in študentov. Podpisali so sporazum o sodelovanju med Univerzo Jambi in Fakulteto za upravo Univerze v Ljubljani. Pogovarjali so se tudi o vključitvi Univerze v Ljubljani v indonezijsko shemo sofinanciranja, ki omogoča sofinanciranje študija indonezijskim študentom, ki se odločijo za študij v tujini.

Prorektor Univerze Jambi za javne zadeve in finance Ir. H. Yusrizal, M.Sc., Ph.D ter prorektor za načrtovanje sodelovanja in informacijske sisteme Prof. Dr. rer. nat. Rayandra Asyhar, M.Sc, pet univerzitetnih profesorjev, doktorski študent iz Indonezije, ki študira na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani in tesno sodeluje z Univerzo Jambi, ter indonezijski diplomant in alumni Univerze v Ljubljani so si v okviru obiska Slovenije ogledali tudi celoten bežigrajski kampus ter Narodno in univerzitetno knjižnico.

Univerza Jambi je bila ustanovljena leta 1966. Vsako leto na tej univerzi študira okoli 32.000 študentov, ki lahko izbirajo med 95 študijskimi programi s področja medicine, agrikulture, ekonomije in pedagogike.

Na Univerzi v Ljubljani v letošnjem študijskem letu študirajo štirje študenti iz Indonezije. Večletno sodelovanje poteka tudi na področju medicine, kjer Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani gosti indonezijske praktikante iz različnih indonezijskih univerz (Universitas Padjadjaran, Syarif Hidayatullah Islamic State University, Universitas Airlangga, Universitas Sebelas Maret, Faculty of Medicine of Andalas University, Universitas Brawijaya, University of Indonesia).

 sporazum o sodelovanju z indonezijsko Univerzo JambiAvtor fotografije: Bor Slana/STA