Logo
logo-ul

Novice

Mlade raziskovalke

Nacionalne štipendije programa L'ORÉAL – UNESCO »ZA ŽENSKE V ZNANOSTI« 2020

Mlade raziskovalke naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, vabljene, da se prijavite na razpis nacionalnega programa L’ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti«!

Natečakj

XVIII. Nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in Slovencev v izseljenstvu.

Ne zamudite: nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in Slovencev v izseljenstvu.

Alumni UL med zvezdami

Zgodbe alumnov UL tudi na RTV Slovenija

Zgodovino Univerze v Ljubljani ter intervjuje z našimi alumni si lahko ogledate tudi spletni strani RTV Slovenija.

Falling Walls

Prijavi se na FALLING WALLS LAB LJUBLJANA 2019!

Prijavi se, da bomo slišali in videli prav tvojo prebojno idejo!

Pasti tehnologije

Pasti tehnologije na delovnem mestu

Bi svojega delodajalca okradli za 249 ur časa?

Dogodki

SEm
22 okt

SEM – Search engine marketing za startupovce

22. oktober 2019 ob 13:00
Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator (Vojkova cesta 63)
Vabljeni na brezplačno predavanje s področja pridobivanja prometa oziroma obiskanosti na spletnih straneh (SEM).
ZDA ambasada
22 okt

Sejem ameriških univerz

22. oktober 2019 ob 15:00
Kraj: Veleposlaništvo ZDA, Prešernova cesta 31, Ljubljana
Vljudno vabljeni na dogodek Virtual Education Fair, ki bo potekal 22. oktobra, s pričetkom ob 15. uri, v prostorih ameriškega veleposlaništva, kjer bo šest ameriških univerz predstavilo možnosti dodiplmskega, podiplomskega in doktroskega študija ter štipendij...
Zgodba
24 okt

Kaj pa je tvoja zgodba?

24. oktober 2019
Kraj: Ekonomska fakulteta UL
Karierni centri UL 24. oktobra vabimo na dogodek, kjer bomo skupaj razmišljali o razumevanju in sprejemanju različnosti.   
Delovni terapevt
26 okt

Pogled v prihodnost, znanstveni posvet delovnih terapevtov

26. oktober 2019
Kraj: Zdravstvena fakulteta, UL
Posvet ob 55-letnici izobraževanja delovnih terapevtov. Vabljeni! Alumni Ul 10% popust!  
Od ideje do trga
06 nov

Konferenca: Od ideje do trga <programska oprema>

06. november 2019 - 07. november 2019
Kraj: Poligon, Tobačna 5, Ljubljana
Razvijate produkt ali storitev s področja računalništva in informatike? Želite izvedeti več o licenciranju, razvoju poslovnih modelov in trženju tvoje rešitve? Bi želeli svoje delo predstaviti industrijskemu partnerju in investitorjem?
LUI
09 nov

Iščemo inovacije, ideje in startupe iz širšega področja zdravstva, da se pridružijo enodnevnemu programu Innovation Day!

09. november 2019 ob 08:20
Kraj: Zdravstvena fakulteta UL
LUI išče inovacije, ideje in startupe iz širšega področja zdravstva, da se pridružijo enodnevnemu programu Innovation Day.   
Rostohar
08 okt

Razstava eksperimentalnega psihologa, pedagoga in kritičnega misleca Mihajla Rostoharja

08. oktober 2019 - 08. november 2019
Kraj: V avli Filozofske fakultete UL
Vabljeni na razstavo Mihajla Rostoharja, soustanovitelja Univerze v Ljubljani, eksperimentalnega psihologa, pedagoga in kritičnega misleca.
ALUO
15 okt

Mednarodna razstava TRANS-FORM:ACTION

15. oktober 2019 - 17. november 2019
Kraj: Več lokacij v Ljubljani
Vabljeni na bienalne mednarodne razstave projekta TRANSFORM. Razstava bo odprta od 15. oktobra do 17. novembra 2019, na več lokacijah v Muzejski četrti Metelkova (Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Slovenski etnografski muzej in Galerija Nočna...
Šola za vse
17 okt

Razstava Šola za vse

17. oktober 2019 - 11. november 2019
Kraj: Mala Galerija Banke Slovenije, Slovenska 35, Ljubljana
Vljudno vabljeni na otvoritev pete letošnje razstave z naslovom Šola za vse v Mali Galeriji Banke Slovenije, ki bo v četrtek, 17. oktobra 2019, ob 19. uri. Razstava bo trajala do 11. novembra 2019.

Pripravljen pomagati?

 • Posreduj informacije

  Univerza v Ljubljani stremi k nenehnemu razvoju, pri čemer ste najpomembnejši vir informacij prav vi, naši nekdanji študenti. 

  nam o vaših izkušnjah s študijem na UL, o pridobljenem znanju ter kako ste ga unovčili v karieri. S tem nam pomagate pri ocenjevanju študijskih programov in razvoju univerze v prihodnosti.

  Že vnaprej iskrena hvala za vaš čas in pripravljenost za sodelovanje.

 • Posreduj znanje

  V stotih letih delovanja se je skozi vrata UL sprehodilo že na stotine vrhunskih strokovnjakov. Ti so in še vedno pomembno vplivajo na razvoj posameznih strok. Ste med njimi? 

  Če imate čas in željo svoje znanje prostovoljno predajati alumnom UL ter jim s tem širiti obzorja, vas prosimo, da nam to sporočite po 

  Sodelujete lahko pri:

  • strokovnih razpravah,
  • tematskih vodenjih in predavanjih,
  • poletnih šolah in drugih dogodkih.

   

  Veseli bomo tudi vaših predlogov in pobud.

  Spremljajte dogajanje na spletnem portalu Alumni UL in si izberite najustreznejši način sodelovanja.

   

  Hvala, da predajate znanje in pomagate tudi laikom razumeti svojo stroko.

 • Bodi mentor

  Prav vsi se srečujemo s strokovnimi in osebnimi izzivi. Pridobljene izkušnje so za marsikoga, ki je šele na začetku karierne poti, vir znanja, podpore in usmeritve, kam naprej.

  Prenos izkušenj in znanja iz prakse sta izjemnega pomena za naše študente in mlade alumne, saj jih pripravljajo na svet, v katerega vstopajo.

  Če ste pripravljeni pomagati s sodelovanjem pri zaključnih in raziskovalnih delih naših študentov oziroma deliti lastne karierne izkušnje, vas vabimo, da postanete mentor.

  V mentorski sistem alumnov UL se lahko prijavite na spletnem portalu Alumni UL in sami si lahko izberete način, kako želite kot mentor pomagati prihodnjim generacijam.

  Hvala, da nam pomagate vzgajati nove generacije strokovnjakov.

 • Bodi ambasador

  Mnogi naši alumni se iz osebnih ali strokovnih razlogov odpravijo v tujino, kjer nemalokrat z izjemnimi dosežki zastopajo tudi našo univerzo in Slovenijo. 

  Če ste se prepoznali kot alumen v tujini in bi želeli postati ambasador, nam  

  Če vas zanima, koliko naših alumnov se je razkropilo po svetu in kje so pristali, si oglejte Alumni UL – zemljevid sveta. 

  Hvala, da pomagate tistim, ki prihajajo za vami.

 • Bodi prostovoljec

  Klubi alumnov Univerze v Ljubljani večinoma delajo prostovoljno. Če želite pomagati pri dejavnostih klubov, organizacijah dogodkov za alumne ali imate idejo, kako delovanje klubov nadgraditi, nam 

  S študijskim letom 2019/2020 boste na spodnji povezavi lahko izbirali med dejavnostmi klubov, ki vas najbolj zanimajo in kjer bi želeli pustiti tudi svoj pečat.

  Hvala, da pomagate graditi skupnost alumnov UL.

 • Želim podariti

   

  Alumni UL ni zasnovan po vzoru ameriških klubov alumnov, kjer je ena ključnih dejavnosti kluba zbiranje dodatnih finančnih sredstev. Kljub temu bomo z veseljem sprejeli darilo, ki nam bo omogočalo bolje izvajati svoje dejavnosti.

  Če želite vi ali vaše podjetje nuditi posebne ugodnosti oz. podariti finančna ali materialna sredstva, nam 

Naši alumni

Ana Šinkovec Burstin

Šinkovec Burstin Ana

Je mednarodno uspešna in nagrajena slovenska pianistka ter diplomantka Akademije za glasbo in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Zadnjih pet let je bil njen dom London, pred kratkim pa se je z družino preselila na Novo Zelandijo.
Tadej Čepeljnik

Čepeljnik Tadej

Diplomant Biotehniške fakultete je kot vodja kontrole kakovosti zaposlen v Leku, članu skupine Sandoz. V enoti biološke učinkovine med drugim analizirajo učinkovine in izdelke za sproščanje na trge EU, ZDA.
Jure Ahtik

Ahtik Jure

Je diplomant Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani. Ukvarja se z računalniško grafiko, vizualno umetnostjo in komunikacijskim inženirstvom. Živi in dela v Sloveniji.
Nina Peršak

Peršak Nina

Dr. Nina Peršak je doktorica prava, ki živi in dela v Bruslju, Ljubljani in Budimpešti.
Maja Dizdarević

Dizdarević Maja

Je diplomantka Fakultete za družbene vede UL in vodja Kariernih centrov Univerze v Ljubljani. Kot predstojnica oddelka je odgovorna za razvoj dejavnosti kariernih centrov, klubov alumnov in obštudijske dejavnosti.
Iztok Turel

Turel Iztok

Je nagrajeni redni profesor in nekdanji predstojnik (2009–2017) Katedre za anorgansko kemijo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani. Na istoimenski fakulteti se je tudi izšolal in doktoriral leta 1995, v tujini se je še dodatno izpopolnjeval. Ukvarja se s...
Nejc Prah

Prah Nejc

Leta 2013 še študent Akademije za likovno umetnost, zdaj pa eden najvidnejših oblikovalcev mlajše generacije na svetovni ravni. Živi in dela v Združenih državah Amerike.
Samo Skralovnik

Skralovnik Samo

Kot raziskovalec je zaposlen na Teološki fakulteti v Ljubljani in dela na področju hebrejskih besedil in glagolov. S skupno diplomsko nalogo je diplomiral na Teološki fakulteti UL in Filozofski fakulteti UM, leta 2015 pa na Teološki fakulteti tudi doktoriral.
Polde Bibič

Bibič Polde (Leopold)

Legenda slovenske gledališke in filmske igre je bil diplomant Akademije za igralsko umetnost, današnje AGRFT UL. V življenju je nanizal zelo bogat in raznolik repertoar igralskih stvaritev in zaznamoval kulturno identiteto slovenskega naroda. Poleg igranja je delal tudi kot režiser,...
Alenka Krapež

Krapež Alenka

Zaposlena je na Gimnaziji Vič. Diplomirala je na Fakulteti za elektrotehniko UL, magistrirala pa na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL. Kot podpornica inovativnih idej dijakom pomaga pri njihovem uresničevanju.

Ugodnosti

Vabimo vas, da si ogledate ugodnosti, ki jih lahko koristite kot alumen Univerze v Ljubljani. Nabor ugodnosti se spreminja, zato vam priporočamo, da večkrat obiščete spletno stran ali naša družbena omrežja ter si s tem zagotovite, da boste na tekočem s ponudbo.

Moja kariera

Karierna pot ni vedno gladka in ker nam ni vseeno, kako naši alumni po zaključku študija nadaljujete svojo strokovno pot, univerza in njene članice organizirajo različne dejavnosti za pomoč pri iskanju prve in vseh nadaljnjih zaposlitev.

GoinGlobal

GoinGlobal je odličen vir aktulanih informacij:

 • Iskalnik po prostih delovnih mestih, pripravništvih oz. praksah
 • Dostop do kariernih vodičev več kot 40 držav
 • Poslovni imenik s profili več kot 450.000 podjetji iz 196 držav

O nas

Univerza v Ljubljani je bila ustanovljena leta 1919 in predstavlja najstarejšo in največjo visokošolsko ter znanstvenoraziskovalno ustanovo v Sloveniji. Obiskuje jo več kot 40.000 študentov, zaposluje pa več kot 5600 visokošolskih učiteljev, raziskovalcev in asistentov ter strokovnih in administrativnih sodelavcev na 23 fakultetah in treh umetniških akademijah.