Logo
logo-ul

Novice

PF

Vabljeni k ogledu filma_Imeti svoj glas

Vabljeni k ogledu premiere dokumentarnega filma z naslovom »Imeti svoj glas«, posnetega ob 100-letnici Pravne fakultete kot ustanovne članice Univerze v Ljubljani.

UNESCO

Štipendije raziskovalkam s področij biomedicine, nanoznanosti in fizike

Slovenska nacionalna komisija Unesco in podjetje L'Oréal Adria sta na mednarodni dan žensk v okviru programa Za ženske v znanosti 2020 podelila štipendije trem perspektivnim mladim raziskovalkam.

Inovatorka leta 2020

Inovatorka leta 2020 - razpis

Drage alumne, do 21. aprila 2020 je odprt razpis EU komisije za prijavo kandidatur za nagrado Inovatorke 2020. Na voljo so tri nagrade po 100 tisoč evrov in 50 tisoč evror za mlado inovatorko.

ETI

EIT FOOD GLOBAL FOOD VENTURE PROGRAMME

Vabimo vse doktorske študente, da se prijavijo v izobraževalni program EIT Food Global Food Venture Programme.
Program že 3. leto uspešno podpira doktorske študente, ki želijo svoje aplikativne raziskave iz agroživilskega področja razviti v uspešne poslovne ideje.

POzitivna psihologija

Cikel predavanj za boljše življenje z naslovom Pozitivna psihologija

Predajamo znanje alumnov UL. Vabljeni, da si ogledate različne video prezentacije.

Dogodki

webinar
16 apr

Webinar: Kako podati in sprejeti kritiko kot profesionalec

16. april 2020 ob 15:00
Kraj: Webinar
Vabljeni na drugi webinar iz sklopa treh webinarjev o načelih učinkovite komunikacije, ki ga bomo izvedli 16. aprila 2020, med 15. in 16.30 uro. Na webinarju boste spoznali nevrološko ozadje procesov razvoja, bolje razumeli odnosne potrebe sodelavcev in kolegov  ter spoznali model, ki...
webinar
22 apr

Webinar: Komunikacija v konfliktni situaciji

22. april 2020 ob 15:00
Kraj: Webinar
Vabljeni na tretji webinar o načelih učinkovite komunikacije, na temo komunikacije v konfliktnih sitaucijah, ki ga bomo izvedli 22. aprila 2020, med 15. in 16.30 uro. 
Webinar
19 maj

EURAXESS - Webinar o raziskovalnih priložnostih v Franciji

19. maj 2020 ob 18:00
Kraj: Webinar
Vabljeni na webinar o raziskovalnih priložnostih v Franciji, ki jih organizira EURAXESS skupaj s partnerji v Severni Ameriki. Webinar v angleščini bo potekal 19. maja 2020 ob 18.00.  
Plečnikova hiša
07 feb

Zgodovina prihodnosti: Praelementi Plečnikove arhitekture

07. februar 2020 - 10. maj 2020
Kraj: Plečnikova hiša
Vljudno vabljeni na odprtje nove občasne razstave 'Zgodovina prihodnosti: Praelementi Plečnikove arhitekture', ki bo v petek, 7. februarja 2020, ob 13:00 v Plečnikovi hiši.
UL
11 feb

Osrednji in spremljevalni dogodki ob 100-letnici UL

11. februar 2020 - 11. april 2020
Kraj: Več lokacij v Ljubljani
Spremljajte in udeležite se osrednjih in spremljevalnih dogodkov ob 100-letnici Univerze v Ljubljani.  Dostopni so na povezavi tukaj.
KOmpetence
11 mar

Odkrivanje skritih kompetenc

11. marec 2020 - 12. maj 2020
Kraj: Različne lokacije
Vas zanima katere kompetence ste pridobili med bivanjem v tujini - bodisi ste tam preživeli del študija ali pa morda le radi potujete? Ste gostili kakšnega gosta iz tujine? Radi spremljate tuje medije? Vabljeni na triurno delavnico ODKRIJMO SKRITE KOMPETENCE, kjer bomo skupaj...
ALUO
13 mar

Razstava: Izbor zaključnih del študentov smeri Ilustracija

13. marec 2020 - 05. april 2020
Kraj: Vodnikova domačija, Ljubljana
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) in Vodnika domačija vabita na razstavo Izbor zaključnih del študentov smeri Ilustracija, ki bo na ogled od petka, 13. marca 2020, v Galeriji Vodnikove domačije Šiška, Vodnikova cesta 65, Ljubljana.
HIša eksperimentov
23 mar

Hiša eksperimentov NI okužena - in miga!

23. marec 2020 - 31. maj 2020
Kraj: Preko spletne strani
Tudi za Hišo eksperimentov se na prvi pogled zdi, da je zaprta za obiskovalce. TO NI RES! Vrata so sicer zaklenjena, k njim pa lahko pridete skozi varna vrata spleta in preko Hišine aplikacije na telefonu.

Pripravljen pomagati?

 • Posreduj informacije

  Univerza v Ljubljani stremi k nenehnemu razvoju, pri čemer ste najpomembnejši vir informacij prav vi, naši nekdanji študenti. 

  nam o vaših izkušnjah s študijem na UL, o pridobljenem znanju ter kako ste ga unovčili v karieri. S tem nam pomagate pri ocenjevanju študijskih programov in razvoju univerze v prihodnosti.

  Že vnaprej iskrena hvala za vaš čas in pripravljenost za sodelovanje.

 • Posreduj znanje

  V stotih letih delovanja se je skozi vrata UL sprehodilo že na stotine vrhunskih strokovnjakov. Ti so in še vedno pomembno vplivajo na razvoj posameznih strok. Ste med njimi? 

  Če imate čas in željo svoje znanje prostovoljno predajati alumnom UL ter jim s tem širiti obzorja, vas prosimo, da nam to sporočite po 

  Sodelujete lahko pri:

  • strokovnih razpravah,
  • tematskih vodenjih in predavanjih,
  • poletnih šolah in drugih dogodkih.

   

  Veseli bomo tudi vaših predlogov in pobud.

  Spremljajte dogajanje na spletnem portalu Alumni UL in si izberite najustreznejši način sodelovanja.

  Hvala, da predajate znanje in pomagate tudi laikom razumeti svojo stroko.

   

 • Bodi mentor

  Prav vsi se srečujemo s strokovnimi in osebnimi izzivi. Pridobljene izkušnje so za marsikoga, ki je šele na začetku karierne poti, vir znanja, podpore in usmeritve, kam naprej.

  Prenos izkušenj in znanja iz prakse sta izjemnega pomena za naše študente in mlade alumne, saj jih pripravljajo na svet, v katerega vstopajo.

  Če ste pripravljeni pomagati s sodelovanjem pri zaključnih in raziskovalnih delih naših študentov oziroma deliti lastne karierne izkušnje, vas vabimo, da postanete mentor.

  V mentorski sistem alumnov UL se lahko prijavite na spletnem portalu Alumni UL in sami si lahko izberete način, kako želite kot mentor pomagati prihodnjim generacijam.

  Hvala, da nam pomagate vzgajati nove generacije strokovnjakov.

 • Bodi ambasador

  Mnogi naši alumni se iz osebnih ali strokovnih razlogov odpravijo v tujino, kjer nemalokrat z izjemnimi dosežki zastopajo tudi našo univerzo in Slovenijo. 

  Če ste se prepoznali kot alumen v tujini in bi želeli postati ambasador, nam  

  Če vas zanima, koliko naših alumnov se je razkropilo po svetu in kje so pristali, si oglejte Alumni UL – zemljevid sveta. 

  Hvala, da pomagate tistim, ki prihajajo za vami.

 • Bodi prostovoljec

  Klubi alumnov Univerze v Ljubljani večinoma delajo prostovoljno. Če želite pomagati pri dejavnostih klubov, organizacijah dogodkov za alumne ali imate idejo, kako delovanje klubov nadgraditi, nam 

  S študijskim letom 2019/2020 boste na spodnji povezavi lahko izbirali med dejavnostmi klubov, ki vas najbolj zanimajo in kjer bi želeli pustiti tudi svoj pečat.

  Hvala, da pomagate graditi skupnost alumnov UL.

 • Želim podariti

   

  Alumni UL ni zasnovan po vzoru ameriških klubov alumnov, kjer je ena ključnih dejavnosti kluba zbiranje dodatnih finančnih sredstev. Kljub temu bomo z veseljem sprejeli darilo, ki nam bo omogočalo bolje izvajati svoje dejavnosti.

  Če želite vi ali vaše podjetje nuditi posebne ugodnosti oz. podariti finančna ali materialna sredstva, nam 

Naši alumni

Nina Troha

Troha Nina

Je diplomantka Fakultete za matematiko in fiziko na Univerzi v Ljubljani. Dela na področju investiranja v internetna posojila, ki potrošnikom, študentom in podjetjem omogočajo lažji in cenejši dostop do posojil. Zaposlena je v Silicijevi dolini v ZDA.
Janja Božič Marolt

Božič Marolt Janja

Ukvarja se z raziskovanjem trga in javnega mnenja, upravljanjem blagovnih znamk, mediji in marketingom. Diplomo univerzitetne sociologinje je pridobila na Fakulteti za družbene vede UL. Živi in dela v Sloveniji.
Bine Žalohar

Žalohar Bine

Je strastni ekstremni športnik – smučar prostega sloga, deskar na valovih, gorski in BMX-kolesar, padalec, plezalec in podvodni ribič. Ukvarja se s filmskim snemanjem prostega smučanja, zaradi dela veliko potuje. Večino časa preživi v Sloveniji, Avstraliji, na Japonskem in v Indoneziji.
Sandi Češko

Češko Sandi

Diplomant politologije Fakultete za družbene vede UL je uspešen slovenski podjetnik. Je soustanovitelj Studia Moderna in lastnik tehnologije Octaspring z ogromnim trgom v Vzhodni Evropi, Veliki Britaniji in ZDA. 
Daša Pahor

Pahor Daša

Je solastnica antikvariata Antiquariat Daša Pahor. Doktorirala je iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Živi in dela v Münchnu.
Petra Greiner

Greiner Petra

Je diplomantka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani in ustanoviteljica Zavoda 13, ki se zavzema za sprejemanje drugačnosti in otrok s posebnimi potrebami. Živi in dela v Sloveniji.
Mateja Svet

Svet Mateja

Alumna Zdravstvene fakultete v Ljubljani je ikona slovenskega in jugoslovanskega alpskega smučanja. Svetovna prvakinja in olimpijska podprvakinja je danes zaposlena na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana.
Katja Pretnar

Pretnar Katja

Je magistrantka Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Kot inženirka je zaposlena v podjetju KUKA Robotics v nemškem Augsburgu. Dela v razvoju programske opreme za robotski krmilnik.
Blanka Margaret

Margarit Blanka

Alumen Fakultete za pomorstvo in promet UL je bila prva Slovenka, ki poveljevala čezoceanski tovorni ladji, danes je zaposlena v globalnem podjetju pomorskega prometa SolstadFarstad ASA.
Matevž Dular

Dular Matevž

Znanstvenik in alumen Fakultete za strojništvo UL dela na področju kavitacije in dinamike tekočin. Je redni profesor Univerze v Ljubljani in prvi slovenski znanstvenik, ki je pridobil sredstva Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za utrjevanje samostojne raziskovalne poti.

Ugodnosti

Vabimo vas, da si ogledate ugodnosti, ki jih lahko koristite kot alumen Univerze v Ljubljani. Nabor ugodnosti se spreminja, zato vam priporočamo, da večkrat obiščete spletno stran ali naša družbena omrežja ter si s tem zagotovite, da boste na tekočem s ponudbo.

Moja kariera

Karierna pot ni vedno gladka in ker nam ni vseeno, kako naši alumni po zaključku študija nadaljujete svojo strokovno pot, univerza in njene članice organizirajo različne dejavnosti za pomoč pri iskanju prve in vseh nadaljnjih zaposlitev.

GoinGlobal

GoinGlobal je odličen vir aktulanih informacij:

 • Iskalnik po prostih delovnih mestih, pripravništvih oz. praksah
 • Dostop do kariernih vodičev več kot 40 držav
 • Poslovni imenik s profili več kot 450.000 podjetji iz 196 držav

O nas

Univerza v Ljubljani je bila ustanovljena leta 1919 in predstavlja najstarejšo in največjo visokošolsko ter znanstvenoraziskovalno ustanovo v Sloveniji. Obiskuje jo več kot 40.000 študentov, zaposluje pa več kot 5600 visokošolskih učiteljev, raziskovalcev in asistentov ter strokovnih in administrativnih sodelavcev na 23 fakultetah in treh umetniških akademijah.