Logo
logo-ul

Novice

Natečakj

XVIII. Nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in Slovencev v izseljenstvu.

Ne zamudite: nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in Slovencev v izseljenstvu.

Superfood

Miti in resnice o superživilih

Pogovor z alumno Biotehniške fakultete doc. dr. Tanja Pajk Žontar.

Alumni UL med zvezdami

Zgodbe alumnov UL tudi na RTV Slovenija

Zgodovino Univerze v Ljubljani ter intervjuje z našimi alumni si lahko ogledate tudi spletni strani RTV Slovenija.

Falling Walls

Prijavi se na FALLING WALLS LAB LJUBLJANA 2019!

Prijavi se, da bomo slišali in videli prav tvojo prebojno idejo!

Učna pot

Učna pot Po stopinjah pastirjev

S pomočjo alumnov UL in študentov Oddelka za geografijo Filozofske fakultete UL je v občini Kamnik zaživela učna pot Po stopinjah pastirjev, ki bo obiskovalcem približala bogato naravno, kulturno in duhovno dediščino Velike planine.

Dogodki

Periodični sistem
20 sep

Periodni sistem včeraj, danes, jutri

20. september 2019
Kraj: KemikUm-razvojno inovacijski učni laboratorij, Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana
Vabimo vas na konferenco z mednarodno udeležbo, ki bo posvečena obeleženju 150-letnice periodnega sistema z naslovom »PERIODNI SISTEM – VČERAJ, DANES, JUTRI«. Z namenom spodbujanja naravoslovnega izobraževanja, izboljšanja kakovosti življenja in napredka na področju...
FE
25 sep

SKRIVNOSTI DIGITALIZACIJE V TURIZMU IN DRUŽBE 5.0

25. september 2019 ob 14:00
Kraj: Fakulteta za elektrotehniko UL
Katedra za IKT Fakultete za elektrotehniko v sodelovanju z Zvezo Rotary klubov Slovenija 25. 9. 2019 vabi na konferenco.  
Noč raziskovalcev
27 sep

NOČ raziskovalcev

27. september 2019
Kraj: Različne lokacije po Sloveniji
27. septembra 2019 vabljeni na Noč raziskovalcev in raziskovalk, ki bodo priredili 50 različnih dogodkov na temo raziskovanja in inovacij na različnih ulicah, trgih ter parkih v Ljubljani ter drugih mestih po Sloveniji.
Učitelj
03 okt

Učitelj učitelju učitelj

03. oktober 2019 - 05. oktober 2019
Kraj: Pedagoška fakulteta Ljubljana
Vabljeni na 1. konferenco o primerih dobre prakse za obogatitev dela vsem generacijam (razrednih) učiteljev.
Sociologija v praksi
08 okt

Simpozij Sociologija v praksi

08. oktober 2019 ob 11:00
Kraj: Filozofska fakulteta UL, predavalnica 18
Oddelek za sociologijo Filozofske fakultete ob stoletnici UL vabi na enodnevni simpozij oddelka z naslovom Sociologija v praksi. Simpozij bo potekal 8. oktobra 2019. 
7. kongres socialnega dela
16 okt

7. kongres socialnega dela

16. oktober 2019 - 18. oktober 2019
Kraj: Terme Vivat, Moravske toplice
7. kongres socialnega dela z mednarodno udeležbo. Do 20. marca sprejemanje prispevkov.
Delovni terapevt
26 okt

Pogled v prihodnost, znanstveni posvet delovnih terapevtov

26. oktober 2019
Kraj: Zdravstvena fakulteta, UL
Posvet ob 55-letnici izobraževanja delovnih terapevtov. Vabljeni! Alumni Ul 10% popust!  
Od ideje do trga
06 nov

Od ideje do trga; programska oprema

06. november 2019 - 07. november 2019
Kraj: Poligon, Tobačna 5, Ljubljana
Razvijate produkt ali storitev s področja računalništva in informatike? Želite izvedeti več o licenciranju, razvoju poslovnih modelov in trženju tvoje rešitve? Bi želeli svoje delo predstaviti industrijskemu partnerju in investitorjem?
LUI
09 nov

Iščemo inovacije, ideje in startupe iz širšega področja zdravstva, da se pridružijo enodnevnemu programu Innovation Day!

09. november 2019 ob 08:20
Kraj: Zdravstvena fakulteta UL
LUI išče inovacije, ideje in startupe iz širšega področja zdravstva, da se pridružijo enodnevnemu programu Innovation Day.   
Razstava Kreatorji
16 maj

Kreatorji - razstava sodobnega in modnega oblikovanja

16. maj 2019 - 29. september 2019
Kraj: Pot na Fužine 2, 1000 Ljubljana, Slovenija
Vabljeni na razstavo modnega oblikovanja, oblikovanja tekstilij in modnih dodatkov, kostumografije, modnega videa in še več. 
Prebojne 3 ideje
17 jul

Falling walls lab Ljubljana 2019

17. julij 2019 - 30. september 2019
Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator (Vojkova cesta 63)
Imate inovativno idejo? Verjamete, da ima potencial in se bo razvila na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju?

Pripravljen pomagati?

 • Posreduj informacije

  Univerza v Ljubljani stremi k nenehnemu razvoju, pri čemer ste najpomembnejši vir informacij prav vi, naši nekdanji študenti. 

  nam o vaših izkušnjah s študijem na UL, o pridobljenem znanju ter kako ste ga unovčili v karieri. S tem nam pomagate pri ocenjevanju študijskih programov in razvoju univerze v prihodnosti.

  Že vnaprej iskrena hvala za vaš čas in pripravljenost za sodelovanje.

 • Posreduj znanje

  V stotih letih delovanja se je skozi vrata UL sprehodilo že na stotine vrhunskih strokovnjakov. Ti so in še vedno pomembno vplivajo na razvoj posameznih strok. Ste med njimi? 

  Če imate čas in željo svoje znanje prostovoljno predajati alumnom UL ter jim s tem širiti obzorja, vas prosimo, da nam to sporočite po 

  Sodelujete lahko pri:

  • strokovnih razpravah,
  • tematskih vodenjih in predavanjih,
  • poletnih šolah in drugih dogodkih.

   

  Veseli bomo tudi vaših predlogov in pobud.

  Spremljajte dogajanje na spletnem portalu Alumni UL in si izberite najustreznejši način sodelovanja.

   

  Hvala, da predajate znanje in pomagate tudi laikom razumeti svojo stroko.

 • Bodi mentor

  Prav vsi se srečujemo s strokovnimi in osebnimi izzivi. Pridobljene izkušnje so za marsikoga, ki je šele na začetku karierne poti, vir znanja, podpore in usmeritve, kam naprej.

  Prenos izkušenj in znanja iz prakse sta izjemnega pomena za naše študente in mlade alumne, saj jih pripravljajo na svet, v katerega vstopajo.

  Če ste pripravljeni pomagati s sodelovanjem pri zaključnih in raziskovalnih delih naših študentov oziroma deliti lastne karierne izkušnje, vas vabimo, da postanete mentor.

  V mentorski sistem alumnov UL se lahko prijavite na spletnem portalu Alumni UL in sami si lahko izberete način, kako želite kot mentor pomagati prihodnjim generacijam.

  Hvala, da nam pomagate vzgajati nove generacije strokovnjakov.

 • Bodi ambasador

  Mnogi naši alumni se iz osebnih ali strokovnih razlogov odpravijo v tujino, kjer nemalokrat z izjemnimi dosežki zastopajo tudi našo univerzo in Slovenijo. 

  Če ste se prepoznali kot alumen v tujini in bi želeli postati ambasador, nam  

  Če vas zanima, koliko naših alumnov se je razkropilo po svetu in kje so pristali, si oglejte Alumni UL – zemljevid sveta. 

  Hvala, da pomagate tistim, ki prihajajo za vami.

 • Bodi prostovoljec

  Klubi alumnov Univerze v Ljubljani večinoma delajo prostovoljno. Če želite pomagati pri dejavnostih klubov, organizacijah dogodkov za alumne ali imate idejo, kako delovanje klubov nadgraditi, nam 

  S študijskim letom 2019/2020 boste na spodnji povezavi lahko izbirali med dejavnostmi klubov, ki vas najbolj zanimajo in kjer bi želeli pustiti tudi svoj pečat.

  Hvala, da pomagate graditi skupnost alumnov UL.

 • Želim podariti

   

  Alumni UL ni zasnovan po vzoru ameriških klubov alumnov, kjer je ena ključnih dejavnosti kluba zbiranje dodatnih finančnih sredstev. Kljub temu bomo z veseljem sprejeli darilo, ki nam bo omogočalo bolje izvajati svoje dejavnosti.

  Če želite vi ali vaše podjetje nuditi posebne ugodnosti oz. podariti finančna ali materialna sredstva, nam 

Naši alumni

Borut Štrukelj

Štrukelj Borut

Je raziskovalec na področju biokemije in biotehnologije, redni profesor na Fakulteti za farmacijo UL in soavtor mnogih patentov. Alumen Univerze v Ljubljani živi in dela v Sloveniji.
Polde Bibič

Bibič Polde (Leopold)

Legenda slovenske gledališke in filmske igre je bil diplomant Akademije za igralsko umetnost, današnje AGRFT UL. V življenju je nanizal zelo bogat in raznolik repertoar igralskih stvaritev in zaznamoval kulturno identiteto slovenskega naroda. Poleg igranja je delal tudi kot režiser,...
Blanka Margaret

Margarit Blanka

Alumen Fakultete za pomorstvo in promet UL je bila prva Slovenka, ki poveljevala čezoceanski tovorni ladji, danes je zaposlena v globalnem podjetju pomorskega prometa SolstadFarstad ASA.
Tina Gregorič

Gregorič Tina

Je mednarodno nagrajena arhitektka, soustanoviteljica studia Dekleva Gregorič arhitekti in profesorica na Tehnični univerzi na Dunaju. Diplomirala je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in z odliko zaključila magisterij arhitekture na Architectural Association v Londonu.
Severa Gjurin

Gjurin Severa

Alumen Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani je slovenska glasbenica in nominiranka za nagrado Slovenka leta 2010. Severa Gjurin je vsestranska umetnica in pevka, ki se ukvarja tako z glasbo kot z likovno umetnostjo.
Liza Debevec

Debevec Liza

Diplomantka Filozofske fakultete v Ljubljani je zaposlena na Mednarodnem inštitutu za upravljanje vode IWMI v Etiopiji. Ukvarja se z upravljanjem voda in drugih naravnih virov v povezavi s kmetijstvom, predvsem s stališča vloge žensk, mladih in marginalnih skupin v procesih odločanja.
Petra Windschnurer

Windschnurer Petra

Petra je diplomirala na oddelku za oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Je urednica, stilistka in piska, ukvarja se z lepoto, modo in življenjskimi tematikami.
Samo Login

Login Samo

Diplomant Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani je magisterij zaključil na mariborski univerzi. Skupaj z ženo Izo je leta 2009 ustanovil podjetje Outfit7, uspešno sta ga zagnala z lastnim začetnim kapitalom.   
Nežka Poljanšek

Poljanšek Nežka

Diplomantka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani je uspešna fizioterapevtka profesionalnih športnikov, med drugim tudi slovenske reprezentance na zimskih in poletnih olimpijskih igrah. Vodi tudi svojo fizioterapevtsko ambulanto FizioNežka.
Marinka Žitnik

Žitnik Marinka

Je ena od perspektivnejših mladih znanstvenic, ki dela na področju strojnega učenja, umetne inteligence in bioinformatike. Je nekdanja študentka Fakultete za računalništvo in informatiko na Univerzi v Ljubljani. Trenutno živi in dela v ZDA.
<avg september 2019 okt>
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Ugodnosti

Vabimo vas, da si ogledate ugodnosti, ki jih lahko koristite kot alumen Univerze v Ljubljani. Nabor ugodnosti se spreminja, zato vam priporočamo, da večkrat obiščete spletno stran ali naša družbena omrežja ter si s tem zagotovite, da boste na tekočem s ponudbo.

Moja kariera

Karierna pot ni vedno gladka in ker nam ni vseeno, kako naši alumni po zaključku študija nadaljujete svojo strokovno pot, univerza in njene članice organizirajo različne dejavnosti za pomoč pri iskanju prve in vseh nadaljnjih zaposlitev.

GoinGlobal

GoinGlobal je odličen vir aktulanih informacij:

 • Iskalnik po prostih delovnih mestih, pripravništvih oz. praksah
 • Dostop do kariernih vodičev več kot 40 držav
 • Poslovni imenik s profili več kot 450.000 podjetji iz 196 držav

O nas

Univerza v Ljubljani je bila ustanovljena leta 1919 in predstavlja najstarejšo in največjo visokošolsko ter znanstvenoraziskovalno ustanovo v Sloveniji. Obiskuje jo več kot 40.000 študentov, zaposluje pa več kot 5600 visokošolskih učiteljev, raziskovalcev in asistentov ter strokovnih in administrativnih sodelavcev na 23 fakultetah in treh umetniških akademijah.