Numizmatika – kamenček v mozaiku grajenja nacionalne identitete

14. november 2019
Kraj: Avla in Mala galerije Banke Slovenije

Vabljeni na razpravo in razstavo Numizmatika – kamenček v mozaiku grajenja nacionalne identitete, kjer bodo spregovorili tudi o priložnostnem kovancu ob stoletnici UL, ki bo tudi na ogled. Dogodek bo v četrtek, 14. novembra 2019, od 14. do 16. ure  v Avli in Mali galeriji Banke Slovenije

 

Na priložnostnih kovancih so obeleženi pomembni dogodki, kot so 100. obletnica konca 1. svetovne vojne in majniške deklaracije, 25. obletnica osamosvojitve Slovenije, 10. obletnica uvedbe evra, 500. obletnica prvega slovenskega tiskanega besedila in mnoge druge.

Med pomembnimi zgodovinskimi osebnostmi so na evrokovance med drugim nakovali podobe Barbare Celjske, Primoža Trubarja in Valentina Vodnika.

Ob dogodku načrtujejo tudi manjšo razstavo priložnostnih kovancev, zato vse po končani razpravi vabijo v Malo galerijo Banke Slovenije, kjer vam bodo predstavili, kako so nastajali letošnji spominski in zbirateljski kovanci. Prav tako bo na ogled postavljen novi priložnostni kovanec z motivom 100. obletnice ustanovitve Univerze v Ljubljani, ki bo sicer za vse ljubitelje numizmatike na voljo predvidoma v drugi polovici novembra.

Več o programu je na voljo s klikom tukaj.

Prosimo, da vašo udeležbo sporočite na pr@bsi.si ali na 01/47 19 780 (Monika Galof), in sicer do ponedeljka, 11. novembra 2019.


Dogodki