Vzporedno programiranje z vmesnikoma za prenos sporočil (MPI) in večnitno izvajanje OpenMP

21. september 2020 - 24. september 2020
Kraj: Fakulteta za strojništvo UL in preko spleta

Laboratorij LECAD Fakultete za strojništvo organizira HPC izobraževanje na temo Vzporedno programiranje z vmesnikoma za prenos sporočil (MPI) in večnitno izvajanje OpenMP, ki bo izvedeno v dveh delih. Prvi del bo Uvod v vzporedno programiranje, drugi naprednejši del pa Vzporedno programiranje z MPI / OpenMP. Izobraževanje bo potekalo od 21. do 24. septembra v živo in prek spleta.

Izobraževanje bo izvedeno v dveh delih:

Uvod v vzporedno programiranje je namenjen razumevanju osnov vzporednega programiranja. Po tečaju bodo udeleženci sposobni pisati preproste programe za vzporedno izvajanje in prilagoditi obstoječe programe za vzporedno izvajanje z uporabo MPI ali OpenMP. Ta del izobraževanja je produkt slovenskega EuroHPC kompetenčnega centra.

Vzporedno programiranje z MPI / OpenMP (dan 3-4) je naprednejši del in bo vključeval paralelizem, naloge OpenMP, model pomnilnika OpenMP, prilagoditev zmogljivosti, hibridne implementacije OpenMP + MPI in OpenMP. Ta del izobraževanja je namenjen programerjem, ki želijo poglobiti svoje razumevanje OpenMP.

Oba dela sta sestavljena iz predavanj in praktičnih primerov vaj, ki bodo izvajane na superračunalniku Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Obravnavane teme bodo neposredno uporabne za skoraj vsako superračunalniško arhitekturo. Izobraževanje bo v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna! Prijavite se lahko tukaj.

 

Dogodek bo organiziran od 21. do 24. septembra 2020. Glede na razmere COVID-19, bo to hibridni dogodek, ki se ga lahko fizično udeležite ali sodelujete preko oddaljenega dostopa.

 

Število mest za fizično udeležbo je omejeno na 20, zato pohitite s prijavami. Za dodatne informacije uporabite stran dogodka: https://events.prace-ri.eu/event/1049/

Sledite pa tudi preko Facebook profila s klikom tukaj.

 


Dogodki