Info

  • Splošni pogoji uporabe in politika zasebnosti

    Ti Pogoji uporabe se nanašajo na uporabo spletne Mreže klubov alumnov UL (v nadaljevanju: Mreža) in določajo zlasti način registracije, pogoje za pridobitev, spremembe in prenehanje statusa uporabnika Mreže ter pravice in obveznosti uporabnikov Mreže.

    Upravljavec Mreže in osebnih podatkov uporabnikov Mreže je Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU. Več informacij o obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti

    O Splošnih pogojih udeležbe na dogodkih si lahko preberete v Splošni pogoji udeležbe na dogodkih

  • Politika zasebnosti

    Tu so navedene informacije o obdelavi podatkov v jeziku Splošne uredbe o varstvu podatkov (t. i. GDPR). Večina informacij je navedena tudi v Pogojih uporabe, ki ste jih morali sprejeti, da ste lahko postali registriran Uporabnik Mreže klubov alumnov UL.

  • Splošni pogoji udeležbe na dogodkih

    Splošni pogoji udeležbe na dogodkih Mreže klubov alumnov UL v obdobju prilagojenega dela zaradi Covid 19

    S ciljem preprečevanja možnosti okužb s Covid-19 na naših dogodkih smo spremenili oz prilagodili način izvedbe posameznih dogodkov, veliko teh pa prenesli tudi na splet. Zaradi prilagojenega načina dela, vas v nadaljevanju informiramo:

    ·         z navodili glede sodelovanja na spletnih in fizičnih dogodkih;

    ·         o obdelavi vaših osebnih podatkov, spremljanju prisotnosti idr. na e-izobraževanjih v izvedbi zunanjih in lastnih strokovnjakov;

    ·         o pogojih izdaje potrdil na dogodkih.

     

    1. Navodila za udeležence fizičnih dogodkov Mreže klubov alumnov Univerze v Ljubljani

    Navodila smo sestavili na podlagi sklepov in uredb Vlade RS ter higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

    ·         Dogodka se lahko udeležijo osebe, ki nimajo povišane telesne temperature in znakov okužb (kašelj, nahod, izcedek iz nosu in oči, težko     dihanje, bolečine v žrelu, grlu, bolečine v mišicah, prebavne težave ) in niso bile v stiku z osebo, ki kaže znake okužbe s COVID-19.

    ·         Pravilna uporaba mask je obvezna v vseh prostorih. Vsak udeleženec prinese svojo in jo nosi ves čas trajanja dogodka.

    ·         Ob vstopu v prostor si je potrebno razkužiti roke.

    ·         Upoštevajte higieno rok, kihanja in kašlja.

    ·         Ves čas, ko ste v predavalnici, je potrebno zagotavljati ustrezno varnostno razdaljo (najmanj 1,5 m) z ostalimi prisotnimi.

    ·         Čim manj se dotikajte različnih predmetov in površin, le toliko kot je nujno.

    ·         Po zaključku si umijte ali razkužite roke in takoj zapustite zgradbo po čim krajši poti.

    ·         Ob vstopu v prostor je potrebno izpolniti podatke v obrazec za evidenco zbiranja udeležencev na dogodkih za potrebe NIJZ.

    ·         Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov:

     

    ·        Na podlagi 3. točke prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo in 49/20 – ZIUZEOP) je Vlada Republike Slovenije izdala Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju odlok). V skladu z Odlokom in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) na Univerzi v Ljubljani vodimo evidenco udeležencev na dogodkih in v skladu z zakonom obdelujemo naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov stalnega bivališča in kontaktno telefonsko številko. V primeru, da posameznik ne želi posredovati podatkov, se dogodka ne more udeležiti. K temu nas zavezuje zakon. Seznam z osebnimi podatki bomo hranili v prostorih organizatorja dogodka, na poziv NIJZ bomo morali seznam posredovati NIJZ. Mesec dni po dogodku bomo seznam uničili.

     

    2. Navodila za udeležence spletnih dogodkov Mreže klubov alumnov Univerze v Ljubljani

    Epidemija je prispevala k hitrejšemu prehodu nekaterih aktivnosti Mreže klubov alumnov UL na splet. Veseli nas, da ste spremembo zelo pozitivno sprejeli in da je obiskanost naših e-izobraževanj nad pričakovanji. Prilagojen način dela s seboj prinaša tudi nekatere spremembe glede izdaje potrdil o udeležbi na naših dogodkih, obdelavi vaših osebnih podatkov, opozorila glede snemanja, avtorskih pravic idr. V želji, da so vse spremembe jasne in pregledne, smo v nadaljevanju pripravili pregled ključnih informacij v zvezi s pogoji sodelovanja.

    2.1.     Informacijsko komunikacijska tehnologija

    Za izvedbo spletnih dogodkov uporabljamo aplikacijo ZOOM. Z registracijo v aplikacijo se osebni podatki iznašajo v ZDA na podlagi standardnih pogodbenih klavzul za prenos podatkov od upravljavca iz EU/EGS k obdelovalcu v tretji državi.

    Prijava na e-dogodke potekajo preko portala alumnov UL. Uporaba portala ni obvezna, je pa pogoj za koriščenje spletnih storitev Mreže klubov alumnov UL in za koriščenje aktivnosti Centra za obštudijsko dejavnost. Z vpisom v portal udeleženec sprejme splošne pogoje in se seznani s politiko zasebnosti.

    2.2.     Obdelava osebnih podatkov

    Vaše osebne podatke bo kot upravljavec obdelovala Univerza v Ljubljani (Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana) za namen izvedbe pogodbe o udeležbi, ki jo s prijavo na dogodek sklenete z Univerzo v Ljubljani (npr. dodatno obveščanje in pošiljanje opomnika, povezave do spletnega izobraževanja, naknadno pošiljanje gradiv in anket o zadovoljstvu z dogodkom, pripravo list prisotnosti). Pooblaščena oseba za varstvo podatkov: dpo@uni-lj.si.

    2.3. Snemanje dogodka

    Na vsakem vabilu na dogodek je zapisano, ali se dogodek snema ali ne.

    Dogodki se izvajajo preko Zoom aplikacije in so avtorskopravno varovani. Imetnik materialnih avtorskih pravic je Univerza v Ljubljani, zato kakršno koli kopiranje, vključno s snemanjem in shranitvijo v elektronski obliki, razširjanje, spletno objavljanje in druga uporaba razen dovoljene zasebne rabe, ni dovoljeno brez predhodnega dovoljenja Univerze v Ljubljani.

    Organizator dogodka – Mreža klubov alumnov UL - bo dogodek posnel z namenom nadaljnjega informiranja ciljnih skupin o vsebini oz. sporočilih dogodka ter nadaljnjo promocijo oddelka. Fotografiranje in snemanje bo potekalo skladno z veljavnim nacionalnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo (EU) 2016/679. Posnetki dogodka bodo objavljeni na spletnih straneh kc.uni-lj.si, www.uni-lj.si in e-učilnici Kariernih centrov UL ter na univerzitetnih družbenih omrežjih LinkedIn, Facebook, YouTube in Instagram. Posnetki se bodo nanašali na dogodek na splošno in ne na posamezne udeležence.

    2.4.     Avtorske pravice

    Vsebina, ki je dostopna na spletnih izobraževanjih (»online« predavanja v živo, predstavitve, shranjeni posnetki predavanj, seminarjev, vaj in drugih avtorskih del, ki so namenjena izvajanju študija in obštudijskih dejavnosti oziroma izobraževanja preko oddaljenega dostopa za študente, diplomante in zaposlene Univerze v Ljubljani), je v smislu materialih avtorskih pravic v izključni lasti Univerze v Ljubljani in/ali izvajalca izobraževanja. V tem delu se uporabljajo v celoti za vse spletne platforme, na katerih poteka spletno izobraževanje Univerze v Ljubljani določila Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št. 16/07 – uradno prečiščeno besedilo, 68/08110/1356/1563/16 – ZKUASP in 59/19, v nadaljevanju ZASP). V skladu z določili ZASP ni dovoljeno nikakršno izkoriščanje avtorskih del, do katerih uporabniki (prijavljeni na izobraževanja) dostopajo preko spletnih platform, kar pomeni predvsem prepoved vsakega reproduciranja (snemanje predavanj in dogodkov v živo) in distribuiranja avtorskih del (deljenje nastalih posnetkov tretjim osebam), saj so ta namenjena zgolj in samo za izvajanje spletnih izobraževanj.

    Pridržujemo si pravico, da bomo v primeru ugotovljenih kršitev pravic intelektualne lastnine ukrepali proti kršiteljem v skladu z določili ZASP.

    Hkrati vas obveščamo, da je kakršnokoli izvajanje snemanja spletnih predavanj v živo, brez predhodnega soglasja upravljavca in predavatelja, v nasprotju z določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju GDPR) kot tudi določbami Kazenskega zakonika (Uradni list RS, št. 50/12 – uradno prečiščeno besedilo, 6/16 – popr., 54/15, 38/16, 27/17 in 23/20, v nadaljevanju, KZ-1) in je kot takšno lahko predmet ustreznih ukrepov v skladu s prej navedenimi pravnimi akti.

     

     

  • Etični kodeks alumnov UL

    Etični kodeks alumnov UL je dokument, ki opredeljuje vrednote alumnov Univerze v Ljubljani in kodeks vedenja. Vrednote in pravila, pa tudi ukrepe, smo zapisali skupaj z alumni in predstavljajo vodilo delovanja klubov alumnov UL.

  • Od kod izvira beseda alumen?

    Latinska beseda alumnus pomeni gojenec, rojenec (vir: Marko Snoj, Slovenski etimološki slovar, 3. izdaja).

    Beseda alumnus (mn. alumni) se uporablja kot oznaka nekdanjega študenta oziroma diplomanta posamezne izobraževalne ustanove (šole, fakultete, univerze), medtem ko se z besedo alumna (mn. alumnae)označujejo nekdanje študentke oziroma diplomantke ustanov, ki izobražujejo izključno ženske. Z vnosom ideje o alumnih v širši svetovni prostor ter prepoznavanjem dodane vrednosti klubov alumnov se vse pogosteje dogaja, da klube alumnov ustanavljajo tudi interna izobraževalna središča večjih podjetij.

    V povezavi z oznako alumni se pogosto pojavlja latinska besedna zveza alma mater, sestavljena iz besed alma (prijazna, negujoča) in mater (mati). Besedna zveza se je prvotno uporabljala kot oznaka različnih rimskih boginj, po padcu Rima pa tudi v povezavi s krščansko Devico Marijo kot materjo vseh ljudi.

    Današnji pomen besedne zveze alma mater se navezuje na moto najstarejše neprekinjeno delujoče univerze na svetu – bolonjske univerze, ustanovljene leta 1088. Besedno zvezo so v latinski različici prevzele mnoge izobraževalne ustanove po vsem svetu in s tem nakazale pomen ter izobraževalno vlogo posamezne ustanove.

    Beseda alumna se uporablja kot oznaka za diplomantke. Beseda alumni se uporablja kot oznaka za diplomante moškega spola oz. v množinski obliki za diplomante obeh spolov. Beseda je poslovenjena in se sklanja se po pravilih 1. ženske in 1. moške sklanjatve.

  • Kdo je alumen UL?

    Alumen Univerze v Ljubljani je vsak posameznik, ki je uspešno zaključil študij na kateri koli članici Univerze v Ljubljani in za to prejel uradno dokazilo.

    Pri tem čas zaključka študija, ime študijskega programa ter stopnja zaključenega študija niso pomembni.

  • Terminologija

    Latinska beseda alumnus pomeni gojenec, rejenec (vir: Marko Snoj, Slovenski etimološki slovar, 3. izdaja).

     

    Pomen izraza alumen se uporablja za različne skupine:

    ●        diplomante univerz, npr.: Alumni klub Fakultete za strojništvo, Alumni Ekonomske fakultete

    ●        maturante, npr.: Alumni klub Gimnazije Šentvid, Alumni klub Ekonomske šole Ljubljana

    ●        osebe, ki so zaključile osnovno šolo: Alumni klub OŠ Simona Jenka Kranj

     

    Zgledi rabe besede alumen, kot jo izkazujejo besedila in po SSKJ2:

    alúmen -mna m (ú) nav. mn. kdor po zaključku šolanja na določeni srednji ali visoki šoli še naprej izkazuje povezanost z njo: alumni so plesali na gala večeru; klub alumnov; stiki z alumni naše fakultete / Društvo alumnov Veterinarske fakultete

     

    Alumen Univerze v Ljubljani je vsak posameznik, ki je uspešno zaključil študij na katerikoli fakulteti Univerze v Ljubljani ter za to s strani Univerze prejel uradno dokazilo. Pri tem čas zaključka študija, ime študijskega programa ter stopnja zaključenega študija niso pomembni.

    1.       Beseda alumen se uporablja kot oznaka za diplomante moškega spola in se sklanja po pravilih 1. moške sklanjatve.

    2.       Beseda alumna se uporablja za diplomante ženskega spola in se sklanja po pravilih 1. ženske sklanjatve.

    3.       Poimenovanje za alumne je najpogosteje v množini in pomensko zajema oba biološka spola. Množinska oblika za diplomante moškega  oz. obeh spolov je alumni. Množinska oblika za diplomantke ženskega spola je alumne.

    Samostalniki so v slovenskem knjižnem jeziku praviloma v vlogi desnega prilastka, zato je priporočljiva zveza klub alumnov. Če gre za lastno ime, zapišemo veliko začetnico, npr. Klub alumnov Univerze v Ljubljani

     

    Pri sistematičnem razvoju na področju klubov alumnov je pomembno, da se znotraj UL uporablja poenotena terminologija od katere se ne odstopa. 

  • Ali sem lahko hkrati študent in alumen?

    Lahko. Hkrati ste lahko študenti in alumni tisti, ki:

    • ste študij na prvi stopnji že zaključili in ga nadaljujete na drugi stopnji,
    • ste zaključili enovit magistrski študij ali študij na drugi stopnji in ga nadaljujete na tretji stopnji,
    • ste zaključili študij na tretji stopnji in ste vpisali podoktorski študij.

     

  • Nisem državljan Slovenije. Ali sem vseeno alumen UL?

    Tudi tuji državljani, ki so zaključili študij na Univerzi v Ljubljani, so lahko alumni UL.

    Zanje veljajo enaki pogoji kot za slovenske državljane: uspešen zaključek študija na kateri koli članici Univerze v Ljubljani z izdanim uradnim dokazilom. Pri tem čas zaključka študija, ime študijskega programa ter stopnja zaključenega študija niso pomembni.

  • Izgubil oz. uničil sem svojo diplomo. Kje lahko zaprosim za duplikat?

    Pridobivanje duplikata diplome poteka v dveh korakih.

    1. Najprej morate preklicati izvirnik v Uradnem listu RS. To lahko uredite na vseh upravnih enotah po Sloveniji. Ob tem boste morali plačati takso po veljavnem ceniku.
    2. V referatu svoje matične fakultete/akademije z dokazilom o preklicu v Uradnem listu RS (zadostuje račun o plačilu takse) zaprosite za duplikat.

     

    Izdaja duplikata se zaračuna po veljavnem ceniku vpisnine in prispevkov s tarifnim delomza tekoče študijsko leto. Aktualen cenik si lahko ogledate tukaj.

  • Kaj pomeni Alumni UL?

    Ime Alumni UL združuje vse klube alumnov članic Univerze v Ljubljani (23 fakultet in tri umetniške akademije). 

    Pod tem imenom univerza in njene članice izvajajo dejavnosti za svoje diplomante.

    Pri izvajanju dejavnosti jih vodijo skupne vrednote, ki so opisane v Etičnem kodeksu alumnov Univerze v Ljubljani.

    Z enakim imenom naslavljamo spletni portal, namenjen izključno povezovanju alumnov Univerze v Ljubljani.

     

  • Kaj je Etični kodeks alumnov UL?

    Etični kodeks alumnov UL je dokument, ki opredeljuje vrednote alumnov Univerze v Ljubljani in kodeks vedenja.

    Vrednote in pravila, pa tudi ukrepe, smo zapisali skupaj z alumni in predstavljajo vodilo delovanja klubov alumnov UL.

  • Vpisan sem v klub alumnov na svoji matični fakulteti. Ali se moram vpisati tudi v Alumni UL?

    Alumni UL je ime, pod katerim delujejo vsi klubi alumnov Univerze v Ljubljani, vendar samo po sebi ni klub. Za več informacij o Alumni UL preberite odgovor na vprašanje "Kaj pomeni Alumni UL?". 

  • Nisem dokončal študija. Sem lahko kljub temu alumen UL?

    Čeprav velja, da je alumen UL lahko vsak, ki je uspešno zaključil študij na Univerzi v Ljubljani, pa občasno dovolimo izjemo k temu pravilu.

    Skoraj alumni UL so tisti posamezniki, ki študija niso dokončali, so pa na svojem področju dela dosegli izjemne rezultate.

    Če se prepoznate kot tak posameznik in bi želeli postati član kluba alumnov svoje fakultete/akademije, vas vabimo, da pod zavihkom O nas poiščete podatke za stik vodje kluba, v katerega se želite včlaniti, in z njim stopite v stik.

  • Zaključil sem interdisciplinarni študij. V kateri klub naj se včlanim?

    Nekateri interdisciplinarni študiji imajo svoje klube alumnov, zato se najprej pozanimajte, ali to velja tudi za vaš študij.

    Če vaš študij nima svojega kluba, pod zavihkom O nas poiščite tisto fakulteto/akademijo, ki vam je izdala listino o zaključenem študiju. Tam boste našli dodatne informacije za ukrepanje.

  • Zaključil sem dvopredmetni študij. V kateri klub naj se včlanim?

    V primeru dvopredmetnega študija se lahko včlanite v dva kluba oz. pod zavihkom "O nas" poiščete tisto fakulteto/akademijo, ki vam je izdala listino o zaključenem študiju. Tam boste našli dodatne informacije za ukrepanje.

  • Kdo lahko koristi ugodnosti za alumne UL?

    Ugodnosti za alumne UL lahko koristi vsak posameznik, ki je član katerega koli kluba alumnov Univerze v Ljubljani in se je registriral na spletnem portalu Alumni UL. S tem si je pridobil edinstveno identifikacijsko številko, s katero pri koriščenju ugodnosti izkazuje svojo identiteto.

  • Kaj je spletni portal Alumni UL?

    Spletni portal Alumni UL je spletno okolje alumnov Univerze v Ljubljani, kjer se alumni UL lahko:

    • povezujejo,
    • poiščejo nekdanje sošolce,
    • sklepajo nova poslovna sodelovanja,
    • pridobijo informacije o dejavnosti kluba alumnov in se prijavijo nanje,
    • iščejo nove priložnosti med objavljenimi prostimi delovnimi mesti,
    • poiščejo mentorja ali predajo svoje izkušnje mladim alumnom UL, 
    • stopijo v stik s strokovnjaki,
    • ostanejo obveščeni o delovanju matične fakultete/akademije ter univerze.

     

  • Kako lahko dostopam do spletnega portala Alumni UL?

    Do spletnega portala lahko dostopate prek katerega koli računalnika ali mobilnega telefona z internetno povezavo prek spletnega naslova alumniul.online.

  • Ali se moram včlaniti v klub za registracijo na spletnem portalu Alumni UL?

    Z registracijo na spletnem portalu Alumni UL boste opravili tudi postopek včlanitve v izbrani klub.

  • Za dostop na spletni portal sem zaprosil že pred več dnevi, a dostop še vedno ni bil odobren.

    Ker je spletni portal Alumni UL zaprta skupnost, v katero lahko vstopajo le alumni Univerze v Ljubljani, smo zelo pozorni pri preverjanju vsakega posameznika, ki se ji želi pridružiti. Ob registraciji ste sicer prejeli obvestilo, da boste o odobritvi dostopa obveščeni najpozneje v treh delovnih dnevih, čemur poskušamo dosledno slediti in nam v veliki večini primerov tudi uspe.

    Občasno pa nam zaradi velikega števila novo registriranih uporabnikov to ne uspe. Lahko se zgodi, da boste na odobritev čakali kakšen dan ali dva dlje. Razlogov za to je več:

    • vsako leto na Univerzi v Ljubljani študij zaključi več kot 15.000 študentov,
    • velika večina podatkov o diplomantih pred letom 2011 je v arhivih in zato avtomatizacija preverjanja podatkov ni mogoča,
    • varovanje osebnih podatkov jemljemo zelo resno, zato marsikatero preverjanje poteka osebno brez prepošiljanja podatkov po internetu.

     

    Ne glede na vse našteto se trudimo, da vaše prošnje za dostop obravnavamo v najkrajšem možnem času. Kadar nam to ne uspe, vas prosimo za razumevanje.

  • Ne želim se vpisati v spletni portal. Lahko še vedno koristim ugodnosti?

    Ne. Z registracijo na spletni portal je za vas ustvarjena edinstvena identifikacijska številka, s katero izkazujete svojo identiteto pri ponudnikih ugodnosti. Brez te številke koriščenje ugodnosti ni mogoče. 

  • Na spletnem portalu je cel kup mojih osebnih podatkov. Jih shranjujete? Kako jih varujete in za kaj jih uporabljate?

    Z osebnimi podatki ravnamo v skladu z GDPR, uredbo Evropske komisije, in jih ne delimo z nepooblaščenimi osebami. Podatke shranjujemo v strežnikih na ozemlju EU.

    Pri vpisu v klub alumnov in registraciji v spletni portal je treba nekatere podatke zapisati obvezno, druge pa le, če se za to odločite. Obvezne podatke potrebujemo za preverbo, ali ste res alumen UL (ime, priimek, ime fakultete/akademije ipd.), medtem ko nekatere podatke obdelujemo za preverjanje kakovosti študijskih programov (strokovno področje delovanja, delodajalec in delovno mesto). Ti podatki se obdelujejo ločeno od podatkov za identifikacijo posameznika.

  • Sicer sem še študent, ampak se želim vpisati na spletni portal. Se lahko?

    Vpis je omogočen študentom zadnjega letnika študija oz. absolventom. Dostop do portala je omejen na potrebe dostopa do mentorskega sistema.

    Dostop do celotnega portala Alumni UL  vam bo omogočen, ko boste študij zaključili.

     

  • Kaj je mentorski sistem alumnov UL?

    Mentorski sistem alumnov Univerze v Ljubljani povezuje alumne UL – strokovnjake na različnih področjih – s študenti absolventi in mladimi alumni, ki šele začenjajo svojo karierno pot. Sistem omogoča neposreden dostop do strokovnjakov v praksi, ki lahko pomagajo pri zaključni nalogi ali, če ste študij že zaključili, pri vaših prvih korakih na karierni poti.

    Pridružite se spletni skupnosti Alumni UL in preverite, kako poiskati mentorja.

     

    Želite postati mentor? Kliknite za več informacij.

  • Kdo je lahko mentor v mentorskem sistemu alumnov UL?

    Mentor je lahko vsak alumen Univerze v Ljubljani, ki si želi predajati znanje in izkušnje mlajšim generacijam.

    Kliknite za več informacij o mentorskem sistemu.

  • Kaj je ambasadorska mreža alumnov UL?

    Ambasadorska mreža povezuje alumne Univerze v Ljubljani, ki živijo v tujini,  in nudi podporo ter skrbi za informiranje o delu, študiju in življenju v različnih delih sveta. Obenem predstavlja močno vez z domom in univerzo.

    Kje vse so pristali naši alumni, kako stopiti v stik z njimi in druge zanimive informacije so na voljo tukaj.

  • Kdo je lahko ambasador UL?

    Ambasador UL je lahko vsak alumen UL, ki ga je življenjska pot zanesla v tujino in je pripravljen biti stična točka drugim alumnom UL.

    Več o tem, kako postati ambasador UL, si preberite tukaj.

  • Želim si, da bi objavili tudi mojo karierno zgodbo. Kakšen je postopek?

    Nove zgodbe o kariernih poteh alumnov Univerze v Ljubljani dodajamo neprestano. Če želite, da izpostavimo tudi vas, nam to sporočite na

  • Ali kot alumen smem koristiti storitve Kariernih centrov UL in se udeleževati njihovih dogodkov?

    Storitve Kariernih centrov so v prvi vrsti namenjene študentom Univerze v Ljubljani.

    Vendar imate kot mlad alumen še dve leti po zaključku študija možnost udeležbe pri nekaterih dejavnostih Kariernih centrov. Svetujemo vam, da spremljate Karierne centre UL in se pozanimate, katere dejavnosti so vam kot mlademu alumnu na voljo.

  • Na moji fakulteti/akademiji nimamo kluba alumnov.

    Ste prepričani?

    Vse fakultete in akademije UL imajo klube. Poiščite kontaktno osebo svojega kluba in se povežite. V zavihku O nas poiščite osebo za stik na vaši fakulteti/akademiji, sporočite svojo željo in vprašajte za dodatne informacije o klubu.  

    Če se vaša matična fakulteta/akademija ne odziva, pišite na 

  • Koliko klubov alumnov ima Univerza v Ljubljani?

    Univerza v Ljubljani ima znotraj 26 članic 57 klubov alumnov.

    O vseh klubih alumnov Univerze v Ljubljani lahko več informacij dobite na zavihku "O nas".

  • Odgovora na svoje vprašanje nisem našel. Kaj zdaj?
    1. Na zavihku "O nas" poiščite osebo za stik svojega matičnega kluba in se z  vprašanjem obrnite neposredno nanjo.
    2. Če se vaše vprašanje nanaša na dejavnosti Alumni UL, nam pišite na