Svetovni prvak v virtualni izdelavi jekla
Zmagovalna ekipa (od leve proti desni): mentor doc. dr. Matjaž Knap, svetovni prvak Anže Bajželj in član ekipe Jakob Kraner

Foto: Stevo Akkerman (Tata Steel Europe)

Svetovni prvak v virtualni izdelavi jekla

10. aprila 2018 v Mumbaju je Anže Bajželj, študent 3. letnika študija Inženirstva materialov je postal svetovni prvak v virtualni izdelavi jekla 12. steelChallenge tekmovanja, ki ga organizira World Steel Association. Zmaga na tem tekmovanju potrjuje visok nivo znanja, ki ga dobijo študenti med študijem na Oddelka za materiale in metalurgijo, NTF, UL.

K zmagi sta pripomogla tudi člana ekipe Jakob Kraner študent 2. letnika Metalurgije in materialov in mentor doc. dr. Matjaž Knap in skupaj so pometli z več tisočimi sodelujočimi tekmovalci iz celega sveta.

Tekmovanje je v svetovni jeklarski javnosti zelo odmevno in predstavlja ključno stopnjičko za uspeh metalurgov na njihovi karierni poti. Sočasno s tekmovanjem poteka tudi sestanek voditeljev največjih svetovnih jeklarn, ki nato podelijo nagrade zmagovalcem. Letos so to čast imeli direktorji JFE Steel Corporation, HBIS Group Co in NSSMC.

 

Več o organizatorju in tekmovanju:

https://www.worldsteel.org/

https://steeluniversity.org/news/worldsteel-announces-the-world-champions-of-steelchallenge-12

Novice