Na 11. Študentskem festivalu vin zmagal David Mlakar, študent UL BF
Trojica najuspešnejših na 11. Študentskem festivalu vin

Foto: UL BF

Na 11. Študentskem festivalu vin zmagal David Mlakar, študent UL BF

Konec maja je v prostorih Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici (UNG)v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekal 11. Študentski festival vin. Med vsemi prijavljenimi študenti je s svojo klasično festivalsko predstavitvijo obiskovalce najbolj prepričal študent Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (UL BF) David Mlakar.

Na festivalu so sodelovali študenti 1. stopnje Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo UNG, študenti Oddelka za agronomijo in Oddelka za živilstvo UL BF ter študenti strokovnega študija Vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo s Politehnike Požega (Hrvaška).

Prijavljeni študenti 1. stopnje so predstavljali domača in šolska vina ter vina priznanih vinarjev iz domačega območja na klasičen festivalski način. Naloga obiskovalcev je bila, da oddajo svoje glasove študentki oziroma študentu, ki je nanje napravil najboljši vtis. Organizatorji 11. Študentskega festivala vin so ob 20. uri prešteli oddane glasovnice ter ob 20.30 razglasili tri najboljše študente..

Največ glasov obiskovalcev je s klasično festivalsko predstavitvijo vin prejel David Mlakar, študent UL BF, druga je bila s predstavitvijo Vin Benčina Margareta Lavrenčič, študentka Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo UNG in tretja s predstavitvijo vin Politehnike Požega Snežana Prijić, študentka strokovnega študija Vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo.

Novice