Prireditev Čar lesa praznuje prvo desetletje
Med razstavljenimi leseni izdelki so bila tudi glasbila.

Foto: Čar lesa

Prireditev Čar lesa praznuje prvo desetletje

V Cankarjevem domu je v maju potekala tradicionalna prireditev Čar lesa, tokrat že deseta. Prof. dr. Franc Pohleven, ki je tri desetletja poučeval, raziskoval in ustvarjal na Oddelku za lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in je pobudnik prireditve, je na otvoritvi dejal: »Glavni namen prireditve Čar lesa je, da ljudje ponovno spoznajo vse prednosti rabe lesa. S prireditvami kot je Čar lesa, želimo predstaviti različne možnosti uporabe lesa in v ljudeh vzbuditi pozitiven odnos ter interes do te naravne dobrine.«

Razstavi Les je zakon in Spoznajmo lastnosti lesa si je z vodenim ogledom v avli Cankarjevega doma ogledalo več kot 700 otrok iz osnovnih šol in vrtcev. Tudi veliko število obiskovalcev na znanstvenem in strokovnem posvetu je pokazalo, da je les vse bolj priljubljen, saj poleg vseh prednosti omogoča tudi vedno bolj iskan stik z naravo. 

Prizadevanja za promocijo lesa kot surovine, ki poleg varovanja okolja omogoča proizvodnjo izdelkov z najvišjo dodano vrednostjo, sta podprla tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. 

Več informacij najdete na spletni strani Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Novice