Kaj pa arhitektura
Na UL FA deluje 15 splošnih in 16 usmerjenih projektnih študijskih skupin s področja arhitekture in tri s področja urbanizma, posamezne študijske skupine pa aktivno sodelujejo tudi s tujino.

Foto: UL FA

Kaj pa arhitektura?

Na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani se je zaključila razstava del, kjer so študenti predstavili številne projekte, ki iščejo rešitve na aktualne probleme prostora in družbe. Razstavo so si ogledali številni posamezniki, dober pa je bil tudi odziv vrtcev in osnovnih šol. Tudi mnogi župani so prav skozi odprti dialog z mentorji in študenti našli številne odlične, trajnostne in inovativne rešitve za mnoge nujne prostorske dileme v svojem lokalnem okolju.

Dekan Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani (UL FA) prof. dr. Matej Blenkuš je ob razstavi dejal, da bi si morali večkrat zastaviti vprašanje: »Kaj pa arhitektura?« Ravno skozi odnos do prostora, torej skozi arhitekturo in urbanizem, se namreč zrcalijo družbene vrednote, zrelost in kultura. Po odličnem odzivu na razstavo in obisku je dekan bolj optimističen, da bomo tudi s tovrstnimi razstavami pripomogli k temu, da se v družbeni diskurz vrne beseda arhitektura. Prihodnje leto bodo tako na UL FA nadaljevali s to tradicijo in se trudili, da bodo študenti in profesorji pripravili še bolj zanimivo, aktualno in odmevno razstavo. Že zdaj vabljeni na novo razstavo med 6. in 20. junijem 2019.

Novice