Zmaga študentov UL ZF na »ECOTROPHELIA Slovenija 2018«
Mousse-have je čokoladni mousse na osnovi odpadne vode čičerike (aquafaba) v dveh okusih; izdelek je primeren tudi za vegane in ljudi z alergijo na jajčne beljakovine.

Foto: arhiv UL ZF

Zmaga študentov UL ZF na »ECOTROPHELIA Slovenija 2018«

Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je organizirala že 10. tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod naslovom »ECOTROPHELIA Slovenija 2018«. Gre za tekmovanje za najboljšo eko inovacijo na področju živilskih izdelkov.

Na letošnjem tekmovanju je zmagala ekipa študentov Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani (UL ZF) z izdelkom Mousse-have. Pod mentorstvom doc. dr. Mojce Jevšnik so tekmovale študentke 3. letnika študijskega programa Sanitarno inženirstvo na prvi stopnji Pia Čepič, Urška Hiter in Katjuša Mežek ter študent druge stopnje Business Informatics na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani Nino Marčetić.

Zmagovalna ekipa bo Slovenijo v mesecu oktobru z izdelkom Mousse-have zastopala na evropskem tekmovanju »ECOTROPHELIA Europe 2018« v Parizu.

Novice