Prva inženirka leta alumna UL Fakultete za elektrotehniko

Dora Domanjko, nekdanja študentka Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, je bila med desetimi finalistkami izbrana za inženirko leta 2018. Priznanje sta ji 9. 1. 2019 v Cankarjevem domu podelila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer ter minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.

Dora Domanjko je bila v času študija na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani zelo aktivna in ob različnih obštudijskih in raziskovalnih ter tekmovalnih aktivnostih kar štirikrat prejela nagrado dekana za učni uspeh. Leta 2016 je vpisala doktorski študij elektrotehnike, ob ne ravno enostavnem delu, ki ga opravlja v podjetju RLS, specializiranem za izdelavo rotacijskih in linearnih senzorjev pomika ter zasuka.

Dora Domanjko pa ni le inženirka. Je tudi športnica, tekmovalka, učiteljica kajaka na divjih vodah in smučanja, druge športne zvrsti pa umešča med svoje hobije. Je tudi glasbenica, ki ima za seboj glasbeno šolo harmonike, je članica v Folklorni skupini Emona in igra v skupini Via Entropia.

Vrline, ki jo krasijo, so strokovnost, vsestranskost, visoka zavzetost in umirjena prijetnost.

Vir in več informacij o izboru tukaj.

 

Novice