Univerza v Ljubljani znova »naj razstavljavec Informative«

UL je s predstavitvijo in odnosom do obiskovalcev prepričala organizatorje in obiskovalce sejma Informativa ter prejela laskav naziv Naj razstavljavec.

 

Univerzitetno mesto Univerze v Ljubljani je na sejmu izobraževanja in poklicev 25. in 26. januarja 2019, v ospredje postavilo kakovost in 100-letno tradicijo Univerze v Ljubljani. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri oblikovanju našega univerzitetnega mesta in ki ste znova poskrbeli za zabavno in hkrati poučno vzdušje. 

Obiskovalci dogodka so se lahko sprehodili med stojnicami univerzitetnega mesta Univerze v Ljubljani in izvedeli vse o (ob)študijskih programih in dejavnostih posamezne članice. Za vsa vprašanja o vpisnih postopkih, študijskih programih 1. in 2. stopnje ter možnostih mobilnosti v času študija so bile na voljo ustrezne univerzitetne strokovne službe. Vpisna služba je v petek zabeležila rekorden obisk tujcev (predvsem iz Bosne in Hercegovine ter Hrvaške), ki jih je zanimal vpisni postopek na Univerzo v Ljubljani.

Karierni centri Univerze v Ljubljani so v sodelovanju z drugimi strokovnimi službami rektorata organizirali številne aktivnosti, s katerimi so pomagali dijakom pri izbiri študija. Pripravili so predavanja in delavnice Kako se izogniti napakam pri vpisu?; Razmišljaj ustvarjalno - samozavestno izberi študij; Lahko za študij dobim štipendijo?), okrogle mize: Bo poklic, o katerem razmišljaš, izginil?; Kako do lažje odločitve za študij?, individualna karierna svetovanja. Za slednja je bilo letos izredno veliko zanimanja, kar pomeni, da mladi v izobilju informacij in nasvetov, ponudbe študijskih programov ipd. cenijo in potrebujejo osebni pogovor s strokovnjakom. Letos je bilo svetovanj skoraj 200.

Prvič je bil v univerzitetnem mestu izveden interni razpis za naj razstavljavca Univerze v Ljubljani. Največ glasov s strani članic in vodstva je prejela stojnica Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki je prepričala z inovativno predstavitvijo svojih izdelkov (viseča jabolka) ter materialov (lesena stena s predstavitvijo študijskih programov) in odnosom na stojnici.

Novice