Raziskovalci Univerze v Ljubljani so se predstavili mednarodnim investitorjem

Utrinki razvojno-poslovnega srečanja med raziskovalci, podjetniki in investitorji na Dunaju.

30. januarja je na Dunaju potekal dogodek Start:IP (https://startip.eu/?lang=en), razvojno-poslovna srečanja med raziskovalci, podjetniki in investitorji.

Za sodelovanje na dogodku se je potegovalo preko 50 tehnologij iz Avstrije, Madžarske in Slovenije; za nastop in srečanje z investitorji pa je bilo izbranih 6 slovenskih raziskovalcev:

  • Jelena Vasiljevič iz UL NTF z inovacijo: CoTTon Miracle – proces obdelave bombaža, s katerim material pridobi vodoodbojne in oljefobne lastnosti.
  • Nika Kruljec iz UL FFA z inovacijo: Antibody Pure – učinkovita metoda za čiščenje protiteles, uporabna v procesu proizvodnje bioloških zdravil.
  • Matjaž Ravnikar iz UL FFA z inovacijo: Charming Gut - učinkovito in namensko zdravljenje črevesnega vnetja brez stranskih učinkov.
  • Alan Kacin iz UL ZF z inovacijo: IntelliTrain - Inovativna vadbena naprava, ki se lahko uporablja tako v fizioterapiji kot tudi v športu.
  • Tomaž Podobnikar iz UL FGG z inovacijo: Top Topography – postopek izdelave natančnih topografskih kart in modelov z uporabo več baz podatkov.
  • Marija Čolović s Kemijskega inštituta z inovacijo: FireEater – proces obdelave poliamid 6 vlaken, ki zagotovi večjo ognjevarno odpornost tehničnih materialov.

Inovacije so bile odlično sprejete in se potegujejo za laskavi naziv »najboljša predstavitev«.

Vsem udeležencem čestitamo in se veselimo novih inovaciji, ki se bodo predstavile na dogodku naslednje leto.

Dodatne informacije:

Novice