Dobili smo Sodobno kofetarico

Sodobna Kofetarica Ivane Kobilice na ogled na Kongresnem trgu do 11. marca 2019.

Izbrano delo, ki je po mnenju strokovne žirije najbolj poustvarilo Kofetarico Ivane Kobilce, je ustvarila študentka Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) Sara Sešlar Naraks. Njena ilustracija sodobne kofetarice je izšla tudi na omejeni izdaji Loka skodelic. Dela desetih finalistov bodo na ogled na Kongresnem trgu do 11. marca 2019.


Študentka UL ALUO Sara Sešlar Naraks je o svoji ilustraciji povedala: »Sodobna kofetarica sem jaz. Prepogosto srkam kavo med drvenjem po ljubljanskih ulicah in si premalokrat vzamem čas za najljubši ritual, namenjen le meni. Na skodelici sem vizualizirala mesto in sebe v gibanju s kavo za po poti, izbrala sem značilne stavbe in znamenitosti Ljubljane ter Narodno galerijo, kjer je Kofetarica razstavljena. Motiv na krožničku pa predstavlja nasprotje motivu na skodelici, mirno pitje kave in z užitkom – ker vsak potrebuje nekaj minut zase.«


Študenti dveh oddelkov UL ALUO Oddelka za slikarstvo in Oddelka za oblikovanje vizualnih komunikacij so pod mentorstvom doc. Suzi Bricelj in izr. prof. mag. Žige Kariža, asist. mag. Andreja Kamnika in izr. prof. Saša Sedlačka naredili izjemna dela. Med desetimi finalisti sta dva videa, en gif, dve slikarski deli in pet ilustracij. Loka kava, katere embalažo krasi čudovita kofetarica, je z natečajem počastila slovensko tradicijo ter podprla mlade slovenske umetnike in moderno slovensko umetnost.

Novice