Vabilo za sodelovanje v raziskavi WeCount: Prebivalci mest spremljajo mestni promet

Na Fakulteti za arhitekturo UL izvajajo projekt WeCount iz programa Obzorje 2020. Namen raziskave je spremljanje prometa na območju Mestne občine Ljubljane ter tudi drugih občin. Ključni del projekta je vključevanje in participacija mestnih prebivalcev pri nameščanju nizkocenovnih in avtomatiziranih senzorjev za štetje prometa na okno njihovega doma ali delovnega mesta s primernim pogledom na ulico.

Vabimo vse pedagoge in študente Univerze v Ljubljani, da se prijavijo k sodelovanju v pilotnem raziskovalnem projektu WeCount, ki je del programa Evropske Unije za raziskovanje in inovacije Obzorja 2020 ter sheme Znanost z družbo in za njo. Namen raziskave je spremljanje prometa s pomočjo prebivalcev na območju Mestne občine Ljubljane ter nekaterih primestnih občin. Projekt izvaja projektna skupina na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani pod vodstvom izr. prof. dr. Lucije Ažman Momirski.

 

WeCount je projekt s področja znanosti za prebivalce, ki udeležencem ponuja orodja za spremljanje vseh vrst prometa na njihovi lokaciji.

 

Sodelujoči posamezniki v projektu souporabljajo naprave za strojni vid Telraam z nizkocenovnimi in avtomatiziranimi senzorji za štetje prometa, ki jih namestijo na okno njihovega doma ali  delovnega mesta s primernim pogledom na ulico.

 

Za dodatne informacije o raziskavi lahko:

- pišete na:                              

- si ogledate aktivnosti na:      www.wecount

                                               www.telraam.net

                                               facebook.com/ wecount.slovenija

 

 

Novice