[Alumniteka] Kako se lahko razumno prehranjujem?

Vabljeni na prvega v ciklu pogovorov z našimi alumni, ki bo potekal 12. maja 2022 ob 18. uri na Biotehniški fakulteti. Govorili bomo o vsem v povezavi s hrano in prehrano - kakšen je odnos med kakovostjo in ceno hrane, kakšna je sestava živil in kako hrana vpliva na telo.

V letošnjem letu začenjamo z Alumniteko – ciklom pogovorov z alumni za alumne.

Prvi v seriji pogovorov se bo dotikal aktualne teme hrane in prehranjevanja. Marsikdo izmed nas se sprašuje, kako se odgovorno in razumno prehranjevati – v odnosu do sebe, svojega počutja, telesa in finančnih zmožnosti ter v odnosu do okolja.

Renata Dacinger bo s strokovnjaki (in alumni UL!) odgovarjala na vprašanja kot so:

  • Kakšen je znanstven pogled na sestavo živil?
  • Kakšen je vpliv hrane na telo?
  • Kakšen je odnos med kakovostjo in ceno hrane?

Z nami bodo dr. Aleš Kuhar iz Biotehniške fakultete, dr. Živa Lavriša iz Inštituta za nutricionistiko in dr. Tatjana Zagorc iz Gospodarske zbornice Slovenije.

Prva Alumniteka bo potekala v četrtek, 12. maja 2022 ob 18. uri na Biotehniški fakulteti.  

Po okrogli mizi ste vabljeni tudi k druženju in mreženju.

 

Toplo vabljeni tako alumni UL kot tudi študenti UL - dogodek je brezplačen, potrebna je le prijava na portalu alumniUL. Če še niste člani svojega kluba alumnov, lahko registracijo opravite tukaj.

Novice