[ALUMNITEKA] Zakaj vse stvari rastejo?

Kako je na Zemlji sploh še kaj prostora, ko pa vse tako zelo raste – rastejo naše potrebe po energentih, raste populacija, raste in razvija se naše dojemanje sebe in okolja, rastejo naše celice, rastejo in spreminjajo se jeziki, ki jih govorimo. V tokratni izvedbi Alumniteke se bomo posvetili pojmu rasti iz najrazličnejših vidikov. Z nami bodo dr. Lara Godec Soršak (alumna FF), doc. dr. Nada Žnidaršič (alumna BF), red. prof. dr. Andreja Avsec (alumna FF) in prof. dr. Alenka Seliškar (alumna VF).

Kako je na Zemlji sploh še kaj prostora, ko pa vse tako zelo raste – rastejo naše potrebe po energentih, raste populacija, raste in razvija se naše dojemanje sebe in okolja, rastejo naše celice, rastejo in spreminjajo se jeziki, ki jih govorimo.

 

V tokratni izvedbi Alumniteke se bomo posvetili pojmu rasti iz najrazličnejših vidikov. Spraševali se bomo, kako poteka rast celice ter našo fizično rast primerjali z našo duhovno / osebnostno rastjo. Pogledali bomo v slovnične vode in razmišljali, kako raste in se razvija jezik ter kako tudi mi jezikovno rastemo. Raste pa tudi število živali – tako domačih kot rejnih. Posledica porasta živali je tudi to, da se tudi naš odnos do živali spreminja in se čedalje več sprašujemo o dobrobiti živali.

Z nami bodo:

  • dr. Lara Godec Soršak, alumna FF
  • doc. dr. Nada Žnidaršič, alumna BF
  • red. prof. dr. Andreja Avsec, alumna FF
  • prof. dr. Alenka Seliškar, alumna VF

Alumniteko lahko v živo poslušate (in zastavite vprašanja!) v četrtek, 18. maja 2023, ob 18. uri na Pedagoški fakulteti. Pogovor bo vodila Renata Dacinger.

Če ste alumni ali študenti Univerze v Ljubljani, se na dogodek lahko prijavite prek portala alumniUL. Če še niste registrirani, se lahko hitro in enostavno registrirate in nato prijavite. 

Če bi si dogodek želeli obiskati, pa ne želite vstopiti v svoj klub alumnov, se lahko prijavite na tej povezavi.

 

 

Novice