Bodi mentor

Mentorski sistem alumnov Univerze v Ljubljani povezuje alumne UL – strokovnjake na različnih področjih – s študenti absolventi in mladimi alumni, ki šele začenjajo svojo karierno pot. Sistem omogoča neposreden dostop do strokovnjakov v praksi, ki lahko pomagajo pri zaključni nalogi ali, če ste študij že zaključili, pri vaših prvih korakih na karierni poti.

mentorstvo pasica

Mreža klubov alumnov je novembra 2021 v sodelovanju s 23 članicami zagnala mentorski program Alumni za študente. V osrčju projekta je osvetlitev delovnega mesta - alumni boste lahko študentom za en dan ponudili vstop v vaše delovno okolje, kar bo študentom omogočilo, da se spoznajo vaše delo, karierno pot, kar jim lahko pomaga pri njihovih nadaljnjih odločitvah za kariero.

S svojim sodelovanjem v mentorskemu programu:

  • boste študentom omogočili spoznavanje specifik delovnih mest v praksi;  
  • boste dobili možnost predati svoje izkušnje in znanje mlajšim kolegom;
  • boste pomagali krepiti sodelovanje naših študentov z gospodarstvom in negospodarstvom;
  • boste sodelovali pri prenosu znanja iz prakse.

Mentorski program je nastal v sodelovanju s članicami, na podlagi primerov dobrih praks in želja tako alumnov in kot tudi študentov.

Projekt poteka v treh fazah – najprej se z alumni polni baza mentorjev, nato se bo v januarju bolj aktivno polnila baza študentov, sama izvedba mentorstva pa bo potekala od februarja 2022 do oktobra 2022.

Preko osvetlitve delovnega mesta boste v obliki kratkotrajnih mentorskih odnosih študentom lahko predstavili specifike vašega delovnega mesta, jim pomagali pri razmisleku, če je to delovno mesto ustrezno zanje in jim preko mreženja nudili podporo pri pridobivanju koristnih povezav za prihodnost.

Če ste alumen/alumna Univerze v Ljubljani in ste pripravljeni študentom UL ponuditi vpogled v svoje delovno mesto, vas vabimo, da se pridružite projektu. Prvi korak je včlanitev v vaš klub alumnov, drugi pa, da v portalu alumniUL označite, da želite sodelovati v projektu mentorstvo Alumni za študente.

Natančna navodila najdete tule: Mentorstvo_Navodila za prilagoditev profila.pdf