Doktorska šola

Aktualno

Dragi doktorski študenti in študentke,

za nami je težko akademsko leto, zaznamovano s posledicami pandemije covida-19. Na Doktorski šoli UL se zelo dobro zavedamo, s kakšnimi izzivi ste se srečevali pri raziskovanju in študiju, ko so bile prenekatere možnosti okrnjene. Da bi naslednje akademsko leto lahko organizirali na  čim boljši način –  se varno vrnili v predavalnice, laboratorije in v živo akademsko skupnost, moramo delovati skupaj. Zato vas vabim, da se pred začetkom akademskega leta cepite in tako povečate zdravstveno varnost sebe in vseh nas. Socialne in psihološke posledice nadaljevanja dela, kot smo ga izkusili v tem študijskem letu, bi bile negativne in dolgotrajne, zato si želimo čimprejšnje vrnitve v običajne razmere raziskovanja, študija in dela. 

V upanju, da se jeseni vidimo zdravi in zadovoljni, vas lepo pozdravljam in vam želim varno, svobodno in lepo poletje. 

prof. dr. Aleksandra Kanjuo-Mrčela
predstojnica Doktorske šole UL

 

  • Teološka fakulteta UL v  sklopu evropskega projekta Integrity - Kako etično in odgovorno raziskovati, katerega cilji so razviti inovativen in celovit pristop za usposabljanje študentov za etično in odgovorno raziskovalno delo, v Zavodu sv. Stanislava (Ljubljana Šentvid) 8. in 9. septembra 2021 prireja študentsko konvencijo. K sodelovanju vabijo doktorske študente z različnih študijskih smeri. Vse zainteresirane prosijo, da svojo prisotnost na dogodku potrdijo na elektronski naslov: do 15. 8. 2021. Več informacij. Sodelujoči bodo prejeli potrdilo Evropske komisije za aktivno sodelovanje pri evropskem programu. 
     

  • Doctoral Festival of Open Science (DFON), 16. - 18. september 2021. Prijava in več informacij.

  • Univerza v Ljubljani je članica konzorcija 19 univerz Venice International University (VIU), ki ima sedež v Benetkah in ponuja možnosti za izmenjavo študentom vseh stopenj in smeri ter številne programe poletnih šol, intenzivne tematske seminarje, mednarodno akademijo za doktorske študente, pripravništvo v podjetjih v Italiji oz. na članicah konzorcija. Aktualne informacije. 
     

 

ARHIV NOVIC