Doktorska šola

Aktualno

 

 

 • Zdravstvena fakulteta pod okriljem združenja Association of Chemistry and the Environment marca 2022 organizira spletno konferenco z naslovom »Chem2Change – Environmental Chemistry towards Global Change«. Ciljna skupina so raziskovalci na začetku kariere, ki delujejo na področju okoljskih znanosti in trenutnih globalnih izzivov. 
  Dogodek bo 15. in 16. marca 2022 organiziran v obliki vabljenih predavanj, predavanj raziskovalcev na začetku kariere, diskusij in delavnic. Za vse raziskovalce na začetku kariere (magistrski in doktorski študentje, mladi raziskovalci, podoktorski raziskovalci), ki bodo pripravili prispevek in predavanje je udeležba brezplačna. Za udeležence brez prispevkov pa kotizacija znaša 20€.
  Sekcije bodo vključevale teme kot so varstvo narave in podnebne spremembe, analitske metode v okoljski kemiji, trajnostni razvoj ter druge. V vsaki sekciji bo za najboljšo predstavitev podeljena denarna nagrada.
  Vabljeni vsi raziskovalci na začetku kariere, da pripravite prispevek in predavanje, ter vsi drugi zainteresirani poslušalci!
  Več informacij.

 • Doktorska zimska šola Ekonomske fakultete bo potekala po spletu od 14. do 18. februarja 2022. Več informacij in prijava.
   

 • Utrechtska mreža bo podelila do 20 štipendij v višini 1.000 EUR študentom ali mladim raziskovalcem, ki niso upravičeni do financiranja iz ostalih programov (kot je Erasmus+). Štipendija je namenjena za raziskovalne dejavnosti pri pripravi zaključnega dela (ki lahko vključujejo tudi redna predavanja) na II ali III stopnji študija. Prednost imajo študentje III. stopnje. Mobilnost si študentje organizirajo sami na eni izmed univerz, članic Utrechtske mreže. Mobilnost lahko traja od 1. do 6. mesecev. Rok upravičenosti za izvedbo mobilnosti je od 1. 4. 2022 do 31. 3. 2023. Več informacij in prijava. Rok za posredovanje prijav je 1. februar 2022.
   

 • Zveza evropskih raziskovalnih univerz (League of European Research Universities - LERU) organizira doktorsko poletno šolo “The University of the Future. Rethinking the role of universities worldwide in the face of the challenges of the 21st century«, ki bo potekala od 4. do 8. julija 2022 na Univerzi v Utrechtu. Načrtuje se izvedba v živo, v primeru, da to ne bo mogoče, bo celotna poletna šola potekala po spletu. 
  Osnutek programa (še posebej pozorno poglejte zadnjo stran programa, kjer so navedene dodatne zahteve za udeležbo). 
  Udeleženci z univerz članic mreže LERU-CE7, kamor spada tudi Univerza v Ljubljani, so opravičeni plačila kotizacije 600 EUR, ki vključuje gradivo, 6 nočitev v univerzitetnih študentskih domovih in družabni program. Potne stroške krijejo študenti sami. 
  Svoj interes za udeležbo lahko kandidati sporočijo do 3. marca 2022 na e-naslov . Sporočilo naj vsebuje podatke skladno s spodnjim seznamom, življenjepis ter motivacijsko pismo (vse v angleškem jeziku).
  Candidate information 
  - First name:
  - Last name:
  - Female or male:
  - E-mail:
  - Affiliation:
  - Faculty/Department:
  - Title of your PhD Project:
   

 • Program ERASMUS+: 

  Razpis za fizične/kombinirane dolgoročne mobilnosti z namenom študija v okviru programa ERASMUS+ 2022/2023 - namenjen tudi doktorskim študentom

  - Razpis za kratkoročno mobilnost doktorskih študentov v študijskem letu 2021/2022

  Več informacij lahko doktorandi dobijo na članicah pri kontaktnih osebah, navedenih v razpisih.


 • Vabimo vas, da se podate na karierno pot za doktorske študente in študente, na kateri boste lahko okrepili svoje komunikacijske veščine in pisanje znanstvenih člankov, predstavitve, osebne veščine in sodelovanje z drugimi. Pridružite se nam na aktivnostih, ki so namenjene tako doktorskim študentom kot tudi študentom zaključnih letnikov, ki razmišljate o doktoratu, ali tistim študentom, ki vas zanimajo tovrstne vsebine. Prijavite se v POPR-u>> potka

 


 • Virtualni kongres doktorandov biomedicine in zdravstva Univerze na Reki "Znanost in mi" bo potekal 19. - 20. maja 2022. Več informacij (hrvaščina, angleščina).
   
 • Univerza v Ljubljani je članica konzorcija 19 univerz Venice International University (VIU), ki ima sedež v Benetkah in ponuja možnosti za izmenjavo študentom vseh stopenj in smeri ter številne programe poletnih šol, intenzivne tematske seminarje, mednarodno akademijo za doktorske študente, pripravništvo v podjetjih v Italiji oz. na članicah konzorcija. Aktualne informacije. 
   

 

ARHIV NOVIC