Prva stran
  1. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
  2. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
  3. Magistrski študijski programi
  4. Doktorski študijski programi
  5. Partnerji
  6. Prijavno-sprejemni postopki
  7. Cenik storitev za študente
  8. Študentski svet

Aktualno in uporabne povezave

Aktualno

- Objavljen je Razpis za vpis v doktorske študijske programe Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2019/2020; 
 

prijavni roki posameznih študijskih programov.
 

- Mednarodna mreža univerz Venice International University (VIU) objavlja razpise, ki so na voljo študentom UL (izmenjave, poletne šole, pripravništva). Več informacij: www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu.

- Rok za prijavo za Liebnovo nagrado za leto 2019 je 30. april 2019. Podeljuje se v višini 36.000 USD mladim (do 40 let) znanstvenikom, doktorjem znanosti, ki delujejo na področju molekularne biologije, kemije ali fizike v Avstriji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Češki, Slovaški, Madžarski ali Sloveniji vsaj zadnja tri leta.

- Campus Mare Nostrum Univerze v Murcii vabi mlade raziskovalce, da se udeležijo konference V Doctoral Conference of the International School of Doctorate of the University of Murcia, ki bo od 29. do 31. maja 2019. Rok za prijavo je 3. maj 2019. Več informacij o razpisu je objavljenih tukaj.

- Univerza v Gradcu podaljšuje rok za prijavo za štipendije Go Styria za kratek raziskovalni obisk (do 4 mesece) magistrskih, doktorskih ali post-doktorskih študentov; nov rok za prijave je 3. maj 2019, 1pm CET.

- V Belgiji bo od 24. junija do 5. julija potekala poletna šola "SCK•CEN Space Summer school", ki je namenjena zlasti visoko motiviranim doktorskim študentom, mladim raziskovalcem in strokovnjakom z različnih področij (biomedicina, fizika, (bio-)inženirjem itd.).
V okviru izobraževanja bodo obravnavane teme:
 - vpliv vesoljskega okolja na zdravje ljudi (radiacija)
 - vesoljsko sevanje, vesoljsko vreme, zaščita pred sevanjem
 - astrobiologija, bivanje v vesolju
 - instrumenti, strojna oprema in jedrska energija v vesolju.
Program vključuje tudi enodnevni obisk Evropskega astronavtskega centra.  
Rok za prijavo je 29. maj 2019. Podrobni podatki o vsebini programa so dostopni na povezavi: https://go.app.sckcen.be/spacesummerschool.
Informacije o stroških izobraževanja:
http://academy.sckcen.be/en/Academic_courses/Calendar/Space-summer-school-20190624-20190705-a62773f3-6fc8-e811-80cb-ecf4bbc6e827?leftmainmenu=9

- The Institute for Family and Sexuality Studies (KU Leuven) organizira poletno šolo o spolnosti z različnih perspektiv, ki je namenjena magistrskim in doktorskim študentom vseh znanstvenih disciplin, ki želijo izvedeti kaj več o sodobnih pogledih in pristopih vede o človeški spolnosti. Poletna šola bo potekala od 7. do 12. julija 2019, rok za oddajo prijave pa je 1. junij 2019 (oz. do zapolnitve razpoložljivih mest). Več informacij: https://med.kuleuven.be/eng/sssexualityinperspective

17. 9. 2019 se bo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo odvila tretja konferenca CUTTING EDGE, ki je namenjena raziskovalcem na začetku karierne poti. Tema konference bo komunikacija v znanosti. Več informacij: http://www.cutting-edge.si/
Preddogodek: Znanstveni slam, 16. 9. 2019 v atriju ZRC SAZU. Več informacij: http://www.cutting-edge.si/science-slam/ Rok za prijavo na oba dogodka: 30. 6. 2019.

- Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil Razpis za štipendije za podiplomski študij državljanov držav Zahodnega Balkana v Sloveniji za leto 2019 (268. JR). Štipendije so namenjene državljanom držav Zahodnega Balkana za podiplomski (magistrski ali doktorski) študij s področja naravoslovja, tehnike in medicine v Sloveniji. Rok za prijave je 2. september 2019.

- L'Oréal Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO sta na mednarodni dan žensk na slovesni podelitvi štipendij L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti« 2019 trem perspektivnim mladim raziskovalkam podelila štipendijo v višini 5.000 evrov. Priznanje za svoje izjemno raziskovalno delo, ki odraža znanstveno odličnost, zavzetost in skrb za družbo, so prejele farmacevtka Janja Mirtič (Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani), analizna kemičarka Barbara Petovar (Fakulteta za kemijo in kemijo tehnologijo Univerze v Mariboru) in biologinja Katja Uršič (Onkološki inštitut Ljubljana, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani). Povezava do novice.

  

 Uporabne povezave

Priznavanje izobrazbe
Cenik-  šolnine za 3. stopnjo
Mladi raziskovalci
MIZŠ
EVŠ
NAKVIS
ARRS
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS
Mlada akademija - Društvo doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere
Info študent