Prva stran
 1. Leto plus
 2. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 3. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
 4. Magistrski študijski programi
 5. Doktorski študijski programi
 6. Partnerji
 7. Prijavno-sprejemni postopki
 8. Cenik storitev za študente
 9. Študentski svet
 10. Študenti s posebnim statusom
 11. Duševno zdravje

Aktualno in uporabne povezave

 

STOLETNICA PRVEGA DOKTORATA NA UNIVERZI V LJUBLJANI

15. 7. 1920 je bila na Univerzi v Ljubljani prva promocija v njeni zgodovini, za doktorico filozofije je bila promovirana Anka Mayer. Filozofska fakulteta in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani ob stoletnici vabita na spletno okroglo mizo z naslovom Dr. Anka Mayer. Njene predhodnice in naslednice (1911-1931). Spletna okrogla miza bo potekala 15. julija 2020 ob 11h na spletni povezavi in v hkratnem prenosu na Facebook strani Filozofske fakultete UL. Več informacij.

Doktorska šola Univerze v Ljubljani bo 100. obletnico doktorskega študija obeležila na posebnem dogodku 12. novembra 2020.
 

 

Vabljeni k prijavi na Razpis za vpis v doktorske študijske programe Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2020/2021

Obveščamo vas, da so prijavni roki na razpis za vpis v nekatere doktorske študijske programe za študijsko leto 2020/2021, ki bi se sicer iztekli med trajanjem ukrepov zaradi izrednih razmer v povezavi s situacijo COVID-19, podaljšani do 9. 6. 2020, in sicer:
- Prijavni rok: Biomedicina (za državljane držav izven EU) - rok bi se prvotno moral zaključiti z dnem 31. 5. 2020 - podaljšan do 9. 6. 2020
- Prijavni rok: Matematika in fizika - rok bi se prvotno moral zaključiti z dnem 1. 6. 2020 - podaljšan do 9. 6. 2020 
- Prijavni rok: Računalništvo in informatika - rok bi se prvotno moral zaključiti z dnem 1. 6. 2020 - podaljšan do 9. 6. 2020
- Prijavni rok: Statistika (za državljane držav izven EU) - rok bi se prvotno moral zaključiti z dnem 31. 5. 2020 - podaljšan do 9. 6. 2020
- Prijavni rok: Varstvo okolja (za državljane držav izven EU) - rok bi se prvotno moral zaključiti z dnem 31. 5. 2020 - podaljšan do 9. 6. 2020

 
 

ŠTIPENDIJE, PRIPRAVNIŠTVA

- Obzorje 2020: razpis Marie Skłodowska Curie Action – MSCA za individualne štipendije (MSCA-IF-2020), objavljen na EU Funding & Tenders Portal, ki je namenjen predvsem podoktorskim študentkam in študentom ter njihovim mentoricam in mentorjem; 8. april - 9. september 2020. Informacije o možnostih in pogojih prijave na razpis. Za kakršnokoli pomoč in svetovanje se lahko obrnete na MSCA NCP v Sloveniji: stojan.sorcan@gov.si.  

- Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil Javni razpis štipendij za podiplomski študij državljanov Zahodnega Balkana v Sloveniji za leto 2020 (287. javni razpis). Štipendije so namenjene državljanom držav Zahodnega Balkana za podiplomski (magistrski ali doktorski) študij s področja naravoslovja, tehnike in medicine v Sloveniji. Štipendija se lahko dodeli za šolnino v višini dejanske šolnine, vendar ne več kot 3.000,00 EUR za posamezno študijsko leto in/ali življenjske stroške v višini 8.400,00 EUR letno. Rok za prijave 31. avgust 2020.

- Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS razpisuje štipendije za državljane Palestine za magistrski in doktorski študij v Sloveniji; več informacij se nahaja na skladovi slovenski in angleški spletni strani. Razpis ima odprti rok prijave do porabe sredstev.

ERASMUS + za doktorske študente, predavatelje in raziskovalce.
 

Konference, seminarji, poletne šole in drugi dogodki

- Univerza v Ljubljani je članica konzorcija 19 univerz Venice International University (VIU), ki ima sedež v Benetkah in ponuja možnosti za izmenjavo študentom vseh stopenj in smeri ter številne programe poletnih šol, intenzivne tematske seminarje, mednarodno akademijo za doktorske študente, pripravništvo v podjetjih v Italiji oz. na članicah konzorcija. Aktualne informacije.

- Doktorska poletna šola LERU (Dublin, 28. junij - 3. julij 2020) je bila zaradi razmer, povezanih s koronavirusom, prestavljena na julij 2021.
 

Razno

 

Obvestilo o spremembi trajanja doktorskih študijskih programov na UL 

 - Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, predstojnica Doktorske šole Univerze v Ljubljani in članica usmerjevalnega odbora CDA EUA, je sodelovala z mednarodno skupino strokovnjakov, ki so na konferenci Revisiting Forces and Forms of Doctoral Education Worldwide septembra 2019 predstavili analize razvoja doktorskega študija v svetu v zadnjem desetletju in priporočila za nadaljnji razvoj. Priporočila so bila poslana univerzam, vladam in financerjem doktorskega študija.

- Mlada akademija vabi doktorske študente, da se včlanijo v njihovo društvo.

  

UPORABNE POVEZAVE: