Karierni centri Univerze v Ljubljani vam zagotavljamo celostno podporo na področju osebnega in kariernega razvoja na študijski in karierni poti preko različnih dejavnosti.
Nudimo:
- informacije o kariernih priložnostih doma in v tujini;
- povezave z delodajalci in možnost vključitve v mentorstvo alumnov;
- individualna karierna svetovanja,
- delavnice za razvoj zaposlitvenih veščin in
- druga neformalna izobraževanja, ki prispevajo boljši študijski uspešnosti in zaposljivosti.

Ind.svetovanje_Izpostavljeno - mali kvadrat.png

Individualna svetovanja

Karierni svetovalci Univerze v Ljubljani smo študentkam in študentom UL na voljo za individualno karierno svetovanje, informiranje in podporo. Z nami se lahko pogovorite o študijskih in poklicnih dilemah, iskanju kariernih priložnosti med in po zaključku študija ter pripravi na zaposlitev, nudimo tudi svetovanje in pregled življenjepisa, profila na Linkedinu in pripravo kariernega načrta. Svetovanja potekajo v živo ali na daljavo.

Vescine vodenja kariere_mala pasica.png

Razvoj veščin vodenja kariere

Preko svetovanj, delavnic in drugih dogodkov vas spodbujamo k zavedanju sebe in priložnosti, ki izhajajo iz okolja, k razvoju veščin odločanja za poklic oziroma za nadaljnjo karierno pot, uspešnemu prehodu iz študija v zaposlitev in k iskanju informacij, ki so vam lahko v pomoč pri študiju, karieri in vsakdanjem življenju.

Izobrazevanja_mala pasica.png

Dodatna izobraževanja

Z dodanimi izobraževanji omogočamo nadgradnjo različnih kompetenc na področjih medsebojnih odnosov, timskega dela, projektnega dela, digitalnega znanja, različnih vidikov komunikacije, veščin vodenja, obvladovanja časa in strategij spoprijemanja s stresom.

Delodajalci_hitri zmenki_mala pasica.png

Povezovanja z delodajalci in vključitev v mentorstvo

Študente UL povezujemo z delodajalci na kariernih dnevih in predstavitvah, v okviru katerih izveste več o zaposlitvenih in drugih možnostih, ki vam jih ponujajo delodajalci, in programih mentorstva, ki se izvajajo na članicah UL in širšem okolju.

Vstop v študentska leta je prelomno obdobje, prehod iz mladostništva na prag odraslosti. Študentsko življenje ni samo obiskovanje predavanj, vaj, sedenje za knjigami, zabave, temveč je priprava na samostojno pot v življenju in karierno pot, ki je pred vami. Na tej poti bodite radovedni, čim bolj aktivni, spoznavajte (nove) različne stvari in ljudi, ki vam bodo lahko kasneje pomagali pri uresničevanju vaših idej. Četudi vam na poti kdaj spodleti, ne obupajte in iščite nove priložnosti za uresničitev vaših sanj.

Pridružite se nam na poti spoznavanja sebe, raziskovanja možnosti v času študija in lažjega prehoda v zaposlitev. Pobrskajte po spodnjih straneh!

Vse dejavnosti na enem mestu - POPR

POPR je Portal Osebnega in Profesionalnega Razvoja, v katerem lahko študenti Univerze v Ljubljani na enem mestu najdete številna izobraževanja za nadgradnjo zaposlitvenih spretnosti in znanj, možnost prijave na športne dejavnosti, karierne priložnosti in naročanje na individualno svetovanje. S ponudbo različnih dejavnosti, do katerih dostopate v POPR-u, vam pomagamo na poti priprave na kariero in študij. Obenem je tudi platforma za delodajalce, da predstavijo svojo organizacijo in objavljajo zaposlitvene priložnosti. 

Kot študenti UL lahko v njem:

  • pregledujete dogodke, ki vam omogočajo nadgradnjo znanj in zaposlitvenih spretnosti, in se nanje enostavno prijavite,
  • se prijavite na športne dejavnosti Centra za obštudijsko dejavnost,
  • se enostavno naročite na individualna svetovanja pri svoji karierni svetovalki ali svetovalcu,
  • se vključite v različne karierne potke, ki združujejo dejavnosti glede na posamezna zanimanja,
  • brskate po objavljenih študentskih delih, prostih delovnih mestih in drugih priložnostih različnih organizacij,
  • pošljete svoj CV v komentar karierni svetovalki ali svetovalcu,
  • beležite svoje dejavnosti, kar lahko vključite v CV,
  • se prijavite na obvestila o dogodkih in zaposlitvenih možnostih.

Začinite si študij in kariero s POPR-om!

Pogosta vprašanja o POPR-u

Kratka navodila za uporabo portala POPR