Naslov:
Stari trg 34, 1000 Ljubljana
Spletna stran:
www.ag.uni-lj.si
E-mail:

Telefon:
01 425 48 57
Faks:
01 242 73 20

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani je pedagoška, umetniška in raziskovalna ustanova. Izvaja dva univerzitetna študijska programa prve stopnje: 

  • Glasbena umetnost s smermi vseh orkestrskih glasbil, petja, saksofona, kljunaste flavte, klavirja, orgel, čembala, harmonike, kitare, kompozicije, glasbene, teorije, dirigiranja sakralne glasbe 
     
  • Glasbena pedagogika 

Najboljši študentje se predstavljajo v treh koncertnih ciklih: v koncertnem abonmaju z reprezentativnimi večjimi korpusi, kot so simfonični orkester, pihalni orkester, komorni godalni orkester UL AG, komorni zbor, mešani zbor, gregorijanski zbor, v komornem ciklu, kjer se predstavijo najboljši komorni sestavi vseh oddelkov, ciklu solističnih koncertov, kjer se predstavijo najboljši solisti večine študijskih smeri. Raziskovalna dejavnost na UL AG poteka predvsem na Oddelku za kompozicijo in glasbeno teorijo in na Oddelku za glasbeno pedagogiko ter na vsakoletnem mednarodnem muzikološkem simpoziju. Akademija za glasbo je pomembno povezana z različnimi slovenskimi in mednarodnimi ustanovami. Predvsem na umetniškem področju je njena kakovost v mednarodnem prostoru prepoznavna, saj se študentje v večji sestavi in posamezno uspešno predstavljajo v številnih središčih, kot so Berlin, Dunaj, Gradec, Amsterdam, Salzburg, Trst, Zagreb, Hamburg, Beograd itd.