Prva stran
 1. Leto plus
 2. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 3. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
 4. Magistrski študijski programi
 5. Doktorski študijski programi
 6. Partnerji
 7. Razpisi za vpis
 8. Cenik storitev za študente
 9. Študentski svet
 10. Študenti s posebnim statusom
 11. Duševno zdravje
 12. Informacije za bodoče študente
 13. Možnosti za učenje slovenščine

Aktualno in uporabne povezave

AKTUALNO 

 • RAZPIS ZA PRIDOBITEV DVOJNEGA DOKTORATA V OKVIRU MREŽE EUTOPIA
  Mreža evropskih univerz  EUTOPIA, katere članica je tudi Univerza v Ljubljani, je objavila skupni razpis partnerskih univerz za pridobitev dvojnega doktorata. Na podlagi sodelovanja v okviru skupnega izvajanja raziskovalnega dela in skupnega somentorstva pri pripravi doktorske disertacije bodo izbrani kandidati imeli možnost pridobiti doktorat na obeh izbranih univerzah. UL v razpisu sodeluje z University of Warwick, Vrije Universiteit Brussel in CY Cergy Paris Université. K sodelovanju in prijavi so vabljeni mentorji mladih raziskovalcev, ki se bodo v študijskem letu 2021/2022 vpisali v 1. ali 2. letnik doktorskih študijskih programov na Univerzi v Ljubljani.
  Razpis in prijava  (rok za prijavo: 28. 4. 2021 do 13. ure
   
 • DOKTORSKA POLETNA ŠOLA LERU
  Zveza evropskih raziskovalnih univerz (League of European Research Universities - LERU) organizira doktorsko poletno šolo z naslovom »Reasserting the Value of the Expert«, ki bo potekala od 8. do 13. avgusta 2021 v Dublinu (Trinity College Dublin); osnutek programa. Za nastanitev bo poskrbel organizator, potne stroške krijejo študenti sami. Svoj interes za udeležbo lahko kandidati sporočijo do 10. marca 2021 na e-naslov . Sporočilo naj vsebuje podatke skladno s spodnjim seznamom, življenjepis ter motivacijsko pismo (vse v angleškem jeziku).
  Candidate information: First name, Last name, Female or male, E-mail, Affiliation, Faculty/Department, Title of your PhD Project. 
 • Karierni centri UL vabijo doktorske študente in postdoktorske raziskovalce na spletno delavnico Izzivi pri pisanju zaključnih nalog in raziskovanj na temo patentov in izumov, ki bo v četrtek, 4. marca 2021, od 14:00 do 15:00.
  Nina Smerdu iz Pisarne za prenos znanja bo predstavila kaj so službeni izumi, kako se z njimi postopa na UL in kako je, kadar pri nastanku izumov sodelujejo študentje. Vitka Orlič Zrnec, svetovalka s Sektorja za patente Urada RS za intelektualno lastnino, bo predstavila postopek pridobivanja patentov. Po koncu predstavitve bo čas za vprašanja.
  Prijavite se v portalu POPR.

 • V okviru projekta EUTOPIA – EUTOPIA Science Fair bo 25. februarja 2021 potekala okrogla miza na temo Znanstvenega komuniciranja. Povezava do prenosa. Vabljeni!
 • Univerza v Ljubljani je članica konzorcija 19 univerz Venice International University (VIU), ki ima sedež v Benetkah in ponuja možnosti za izmenjavo študentom vseh stopenj in smeri ter številne programe poletnih šol, intenzivne tematske seminarje, mednarodno akademijo za doktorske študente, pripravništvo v podjetjih v Italiji oz. na članicah konzorcija. Aktualne informacije. 

  

ŠTIPENDIJE, PRIPRAVNIŠTVA

DRUGE INFORMACIJE

ARHIV NOVIC

 

UPORABNE POVEZAVE: