Oznaka:

  • Obštudijske dejavnosti

Datum objave:

Raziščite ponudbo kreditno ovrednotenih obštudijskih dejavnosti, ki jih v študijskem letu 2024/2025 razpisuje Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani. Vpis v dejavnosti, ki prinašajo 3 ali 4 kreditne točke v okviru splošne zunanje izbirnosti, poteka od 1. do 25. septembra 2024 oziroma do zapolnitve mest. Razpisanih je 662 mest na 25 različnih kreditno ovrednotenih obštudijskih dejavnostih.

Obštudijske dejavnosti omogočajo razvoj ključnih vodstvenih, komunikacijskih in timskih sposobnosti, ki so nepogrešljive ne glede na področje dela. Poleg tega spodbujajo interdisciplinarno sodelovanje med študenti različnih fakultet in akademij, kar omogoča poglobljeno razumevanje problematik iz različnih perspektiv.

Ponudba kreditno ovrednotenih obštudijskih dejavnosti študijskega leta 2024/2025 je obogatena z dvema novima predmetoma, in sicer:

  • Učinkovito pisno izražanje: Cilj predmeta je izboljšati sposobnosti pisanja in izražanja. Študenti bodo pridobili znanje in veščine, ki jih potrebujejo za učinkovito in prepričljivo pisanje v različnih kontekstih, vključno z akademskim, poklicnim in osebnim okoljem.
  • Kompetentna in etična uporaba umetne inteligence: Cilj predmeta je pridobiti osnovno razumevanje vloge umetne inteligence v sodobni družbi in njenega vpliva na družbo, gospodarstvo in kulturo. Študentje bodo pridobili znanja in veščine, ki jih bodo lahko uporabili v svojem poklicnem in osebnem življenju, ter spoznali različne vidike varnosti in etike v kontekstu umetne inteligence.

Vpis

Vpis na kreditno vrednotene obštudijske dejavnosti je omogočen študentom Univerze v Ljubljani z veljavnim statusom študenta v tekočem študijskem letu na enem izmed bolonjskih študijskih programov (1. in 2. stopnja). Vse pomembne informacije o vpisu so dostopne tukaj.

Za več informacij o kreditno ovrednotenih dejavnostih je na voljo ekipa Centra za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani preko spodnjih kontaktov.

Center za obštudijsko dejavnost UL

Kontakt

Univerza v Ljubljani
Svetčeva ulica 11
1000 Ljubljana

Telefon: 030 641 648
E-naslov: cod@uni-lj.si